Radu Țenter va fi înmormântat sâmbătă. Familia a primit mii de mesaje de la suporteri


Radu Țenter, fiul fostului mare jucător și apoi antrenor al echipei de baschet U Banca Transilvania (fostă U Mobitelco), Marcel Țenter, va fi înmormântat sâmbătă, la ora 13.00, în cimitirul Central.

Suporterii și cei care l-au cunoscut pe Radu au postat mesaje extrem de sensibile, pline de durere și lacrimi, pe rețelele de socializare.

Unul dintre ei, Ovidiu Blag, jurnalist și cunoscut comentator sportiv, a scris:

Ce-ai face tu și cum ar fi

De-ai avea copii și ar muri?” 

Astea sunt versurile lui Nicolae Vieru care nu-mi dau pace de cînd am auzit că nu-l mai ai aproape pe fiul tău, Marcele. Îți scriu ție, pentru că pe tine te cunosc și pentru că tu ai rămas să lupți, adică să faci lucrul la care te pricepi cel mai bine. Îmi pare imens de rău că ți-ai pierdut băiatul și-am auzit, din poveștile celor care l-au iubit atît de mult, că era un băiat pe cinste. Mi-ar fi plăcut să cunosc mai bine un astfel de om, despre care am auzit cît de generos era și cît de mult era în stare să iubească. Și cît de mult era în stare să iubească Universitatea...Dacă stai bine să te gîndești, Marcele, oamenii Universității Cluj, de asta poți fi sigur, nu îl vor uita niciodată. Pentru că ei mereu își vor aminti că-n anul în care U a împlinit 100 de ani Radu al tău a plecat...Trist reper, dar poate un semn al neuitării. Au plîns mulți camarazi ai săi și continuă s-o facă. Am auzit că nimeni nu l-a părăsit zilele acestea în care s-a zbătut între viață și moarte și că prietenii lui ar fi făcut orice ca să nu-l lase să plece. Pentru că prea mult timp au fost împreună, prea mult s-au obișnuit cu prezența lui, ca să suporte gîndul că nu-l vor avea aproape. 

Știu că acum durerea e prea mare, nu de cuvinte ai tu nevoie. Dar nici nu puteam să nu spun nimic despre un băiat care a produs atîta Emoție în ultimele zile în acest oraș. Așa să știi, că parcă nimic altceva n-a contat în Cluj în aceste zile decît starea de sănătate a fiului tău, doar despre asta vorbeau oamenii... 

Îmi pare tare rău, Marcele, tare rău”.

Comentarii Facebook