Cluj: Puteti divorta direct la primarie, dar va costa 300 de lei!


Consilierii locali ai municipiului Cluj Napoca au aprobat in sedinta de marti, 22 februarie, taxa speciala de divort pe cale administrativa, la valoarea de 300 de lei.

Presedintele de sedinta, Horea Florea, a motivat ca daca taxa ar fi fot mai mica actul de divort ar fi cazut "in derizoriu".

"Consiliul Local Cluj-Napoca a stabilit o taxa speciala de 300 de lei pentru divortul pe cale administrativa, prin acordul partilor.
Consideram ca prin oferirea unei proceduri pe cat de simpla pe atat de incurajatoare din punct de vedere pecuniar, vom duce actul de divort in derizoriu, dand posibilitatea oricarei familii sa divorteze, iar mai apoi sa se recasatoreasca, creand un cadru instabil si fragil institutiei casatoriei
", a precizat Florea.
 
Potrivit reprezentantilor Serviciului de Stare Civila Cluj, in 2011 se estimeaza ca se vor depune 300 de cereri de divort pe cale administrativa, iar veniturile obtinute sa ajunga la 90.000 de lei.
 
Reprezentantii Primariei Cluj Napoca sustin ca veniturile din aceasta taxa vor finanta activitatea Serviciului de Stare Civila.

Comentarii Facebook