Psihologul Daniel David explică de ce elevii preferă școala online


Elevii au ajuns să prefere școala online, în locul celei fizice, iar psihologul clujean Daniel David crede că examenele în online sunt mai simple și elevii le preferă.

Se simt mai siguri pe ei la examinare poate fiindcă examenele sunt mai simple, și așa mai departe. Alte recompense sunt legate de faptul că evităm ceva neplăcut, de multe ori școala nu este un cadru în care copiii merg cu plăcere.

Dacă ne uităm pe rezultatele de la testele PISA observăm că nivelul de fericire al copiilor români atunci când sunt la școală nu este foarte ridicat.

Al treilea factor se leagă de rutina pe care au dezvoltat-o copiii în acest timp, o rutină de a accesa educația online. Rutina ne dă sens și semnificație și ori de câte ori vrem să o schimbăm, întâi apare un element de dezechilibru pe care în mod normal un copil nu este dispus să-l tolereze, deoarece îl vede ca pe o împiedicare, un stres suplimentar. Combinând acești trei factori, avem o explicație pentru comportamentul copiilor care declară aceste lucruri și care nu se bucură că au oportunitatea de a merge din nou la școală”, a apreciat Daniel David, conform edupedu.ro.

Acesta crede că profesorii trebuie să își schimbe stilul pentru a face școala un mediu mai prietenos. 

Comentarii Facebook