PSD Cluj a văzut trei benzi pe sens pe Calea Turzii. Boc: Să le pună ei, dacă pot! CÂND SE VA TERMINA ȘANTIERUL?

 

Lucrarea de modernizare a Căii Turzii va fi terminată în 1 octombrie, a anunțat Emil Boc. Primarul a răspuns, ironic, și acuzațiilor lansate de Aurelia Cristea, președintele PSD Cluj-Napoca.

 

”Pe Calea Turzii, 1 octombrie este termenul final pentru toată lucrarea de acolo, de jos și până sus. Depindem de cei de la Electrica, pentru că acolo lucrează și ei și cei de la CFO (firma care introduce cablurile în subteran). Termenul este de finalizare în integralitate a lucrărilor până în 1 octombrie.

 

Deocamdată, cu o ușoară întârziere, lucrările sunt în grafic. Acum lucrăm împreună cu Electrica pentru a construi sensul giratoriu de la Bună Ziua, care este un sens vital pentru ceea ce înseamnă Zorilor și Calea Turzii, urmând ca apoi să fie finalizate în totalitate lucrările și în partea superioară și în partea inferioară”, a precizat Emil Boc.

 

În privința acuzațiilor lansate de lideul PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, conform căreia proiectul aprobat inițial în Consiliul Local prevedea 3 benzi pe sens, pe Calea Turzii, și nu două cum sunt acum, Emil Boc a spus că: ”Cei de la PSD sunt pe sensul greșit ei. Îi invit să vadă ce au votat în Consiliul Local și să îi asigur că ceea ce au votat se pune în practică. Nu a fost niciodată un proiect cu trei benzi de circulație pe Calea Turzii. Este ceea ce s-a votat cu acest square, pe centru, cu două benzi, cu pistă de biciclete. Nici nu se pot pune trei benzi”. 

 

Aurelia Cristea a menţionat că, potrivit planşelor afişate chiar pe site-ul Primăriei, Calea Turzii ar trebui să aibă 3 benzi de circulaţie pe sens, precum şi piste de biciclete, amenajate. Cu toate acestea, firma Diferit, care a făcut proiectul tehnic şi realizează execuţia lucrării, a prevăzut şi asfaltat doar câte două benzi de circulaţie pe sens şi nu a amenajat piste de biciclete. ”Nu este prima dată când PSD Cluj-Napoca semnalează această situaţie. Până acum Emil Boc nu a catadicsit să răspundă. Eu îi urez mult succes pentru când va trebui să explice clujenilor de ce Calea Turzii e mereu blocată, de ce staţiile de autobus gâtuiesc circulaţia, de ce nu există pistă de biciletă şi de ce s-au plătit atâţia bani pe un proiect greşit”, a spus Aurelia Cristea.

 

Reprezentanții PSD Cluj-Napoca au mai afirmat că: ”Potrivit noului PUG, Calea Turzii este considerată zonă I.A. Potrivit proiectului, aceasta ar trebui să aibă 3 benzi de circulaţie pe sens, pistă de biciclete şi un culoar despărţitor între benzile de circulaţie. În acest moment, proiectul tehnic realizat şi executat de firma Diferit nu respect aceste reglementări”.

 

 

 

Comentarii Facebook