PS Irineu Bistriteanul si PS Andrei Fagarasanul, propunerile pentru scaunul de Arhiepiscop al Alba Iuliei


PS Andrei Fagarasanul si PS Irineu Bistriteanul au fost desemnati de catre Sinodul Mitropolitan Cluj drept candidati pentru scaunul de Arhiepiscop al Alba Iuliei.

"Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crianei si Maramureului intrunit in sedinta speciala, luni, 9 mai 2011 la resedinta mitropolitana din Cluj Napoca, sub presedinia Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului si Loctiitor de Arhiepiscop al Alba Iuliei, pentru desemnarea candidailor pentru scaunul vacant de Arhiepiscop al Alba Iuliei. In conformitate cu prevederile din Statutul pentru organizarea si functionarea a Bisericii Ortodoxe Romane privitoare la alegerea de mitropolit, membrii sinodului Mitropolitan si au desemnat prin vot secret pe: Preasfinitul Parinte Andrei Fagarasanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului si pe Preasfinitul Printe Irineu Bistriteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Clujului candidati la scaunul vacant de Arhiepiscop al Alba Iuliei", a precizat purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, parintele Bogdan Ivanov.

 

O alta propunere poate sa vin din partea Adunarii Eparhiale, iar lista finala poate fi completata cu o propunere finala facuta de Sfantul Sinod.

 

Alegerea viitorului Arhiepiscop al Alba Iuliei va fi desemnat prin vot de membrii Sfantului Sinod in 19 mai.

 

PS Irineu Bistriteanul a fost desemnat candidat si la scaunul de Mitropolit al Clujului, dar Sfantul Sinod l-a ales pe IPS Andrei, care a lasat astfel vacanta Arhiepiscopia Alba Iuliei.

 

Vezi si...

Avem Mitropolit! IPS Andrei Andreicut a fost uns pe scaunul mitropolitan de Patriarhul Daniel! VEZI ceremonia - VIDEO

Comentarii Facebook