Protest spontan la Nokia! Un muncitor a fost dat afara, acuzat de furt. Oamenii au intrerupt lucrul EXCLUSIV


Un angajat de pe linia de productie de la fabrica Nokia de la Jucu a fost dat afara de agentii de securitate si trimis acasa in jurul orei 00.20. Colegii acestuia de schimb au intrerupt activitatea in semn de protest.

Problemele au aparut duminica, 13 noiembrie, cand agentii de la firma Securitas au pretins ca au gasit pe linia de productie, in dreptul muncitorului Iulian C., mai multe baterii de telefoane mobile ascunse intr-o imprimanta. Tanarul a fost acuzat ca ar fi vrut sa le fure si i s-a cerut sa isi dea demisia, dar reprezentantul de la resurse umane din partea Nokia a concluzionat ca este vorba despre o neintelegere si nu a luat masuri impotriva angajatului.

Iulian C. a revenit la locul de munca luni seara, in jurul orei 19.00, dar, la cateva minute dupa miezul noptii, angajatii firmei de securitate l-au luat pe sus si l-au dat afara din fabrica.

"Am intrerupt de doua ori activitatea pentru a sti ce se intampla cu Iulian. Firma de securitate nu poate da pe cineva afara, daca Nokia nu face acest lucru. Am cerut socoteala si, in jurul orei 3.00, directorul de productie, Florin Tulcan, a cerut ca angajatul data afara sa fie readus la fabrica", a declarat Bogdan Colceriu, un angajat Nokia.

Activitatea a fost reluata in momentul in care tanarul a revenit la locul de munca, dar dimineata, in jurul orei 7.00, muncitorii au refuzat sa iasa din fabrica, oprindu-se in zona standului firmei de securitate si cerandu-le socoteala agentilor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (8.00)

Angajatii au parasit fabrica Nokia dupa ce au fost asigurati de directorul de productie, Florin Tulcan, ca angajatul va reveni la locul de munca joi, 16 noiembrie, iar angajatul de la firma Securitas va fi dat afara, pentru abuz. Muncitorii sustin ca daca aceste conditii nu vor fi respectate, ei nu vor lucra joi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (ora 7.44)

Autobuzele au asteptata in parcarea de la Nokia circa 10 minute venirea muncitorilor. Agentii de la firma Securitas au retinut legitimatia angajatului cu probleme, iar joi va fi organizata o sedinta in care va fi discutata intreaga situatie.

Comentarii Facebook