Calin Platon descrie arestul de la IPJ Cluj: "Este ca in evul mediu"


Cel mai bine a vorbit despre conditiile inumane din arestul Politiei Cluj chiar fostul prefect al judetului, Calin Platon, care a stat inchis aproape doua luni.

Platon a fost arestat in urma comiterii unui grav accident de circulatie soldat cu moartea unui copil de trei luni.

Invitat la o emisiune de la postul Alpha TV Cluj, Platon a vorbit despre conditile din arest. "Este o experienta pe care nu o doresc nimanui sa o traiasca. Nu ma refer la faptul ca atunci cand faci o fapta de natura penala, arestul nu este o masura care s-ar impune. Ma refer la faptul ca arestul din Cluj, si mi-am reprosat asta, este de ev mediu, in ceea ce priveste conditiile. Este un arest impovizat, intr-un beci unde nu ai lumina naturala, nu ai nicio o fereastra, cu exteriorul nu ai nicio legatura. Nu exista fereastra de la care sa poti aerisi. In permaneta este un bec aprins deasupra usii de la celula, un bec tip neon, care produce o obscuritate, o lumina nesanatoasa. Este absolut impropriu si nu indeplineste nicio norma europeana. Stiam asta si mi-am reprosat asta ca nu am facut mai mult pentru asta. Cand eram prefect la o sedinta care a avut loc la IPJ Cluj, am vizitat arestul si stiam de conditiile de acolo. Din spusele gardienilor, Clujul si Targu Jiu sunt cele mai groaznice aresturi din tara. Celulele in care stau arestatii sunt improprii", a spus Platon.

Citeste si despre conditiile in care este detinut primarul Sorin Apostu...

Primarul Sorin Apostu, inchis in "Bastilia" de la IPJ Cluj! Nici politistii nu mai suporta condiile din arest. Vezi de ce

Comentarii Facebook