Protest în Piața Unirii: A fost expusă o coroană cu mesajul VEȘNICĂ POMENIRE CONSTITUȚIEI- FOTO și VIDEO

 

Circa 30 de persoane s-au strâns în Piața Unirii și duminică seara, în jurul orei 19.00, ăentru a protesta împotruva lui Victor Ponta și a USL -ului.

 

Unul dintre protestatari a adus cu el o coroană de flori pe care a scris ”Constituția Romaniei 1866 - 2012. Veșnică pomenire”.

 

"Prima Constituţie a României a apărut în 1866, după lungi lupte politice care au urmat Revoluţiei din 1848. Constituţia este o instituţie perenă a statului român, un garant al separaţiei puterilor în stat. Prin gesturile recente ale politicienilor actuali, se ignoră Constituţia, iar prin anularea legii fundamentale aceasta a decedat subit. Am vrut să atrag atenţia prin această coroană mortuară că în Constituţie sunt stipulate toate drepturile şi libertăţile noastre, ale cetăţenilor. Dacă politicienii aleg să ignore Constituţia, pot alege oricând să ignore drepturile şi libertăţile noastre. Şi nu am vrea să se întâmple asta", a spus Robin Molnar, cel care a adus coroana.

 

Alți clujeni au venit cu pancarte pe care au scris ”Respectarea Constituției nu este optională. Deșteaptă-te române!”, ”Salvați specia Brontosaurus Marga”, ”Victoraș ești un laș” și ”Ponta nu uita, legea nu e teza ta”.

 

Chiar dacă sâmbătă seara anunțau că protestele se termină duminică seara, acum manifestanții au spus că vor continua să vină în Piața Unirii până joi, 12 iulie, când expiră autorizația emisă de Primăria Cluj-Napoca, iar apoi vor solicita alta.

Comentarii Facebook