Protest in farmaciile clujene. Pacientii vor fi informati prin afise ca sistemul de asigurari intarzie decontarea retetelor

Farmacistii clujeni vor lipi in aceste zile la intrarea in unitati afise prin care ii vor anunta pe pacienti ca sistemul de asigurari intarzie decontarea retetelor.

 

"Sistemul de asigurari are intarzieri la plata catre aceasta farmacie de x zile", scrie pe afisele care au fost distribuite astazi de Colegiul Farmacistilor unitatilor din judetul Cluj. "Vor fi probabil afisate in cateva zile. Este un semnal de alarma, o informare catre pacienti, sa stie ca nu farmacia este de vina pentru lipsa medicamentelor sau pentru faptul ca trebuie sa plateasca mai mult pentru tratament", a declarat pentru Stiri de Cluj Speranta Iacob, presedintele Colegiului Farmacistilor din Cluj.

 

Iacob recunoaste ca o parte din sumele restante au fost achitate de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Cluj chiar in aceasta saptamana. "S-au facut plati. Au fost decontate retetele eliberate anul trecut si, se pare, chiar si cele din ianuarie si februarie 2010", a mai spus Speranta Iacob.

 

Directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Cluj, Emilia Groza, sustine ca in judetul Cluj platile catre farmacii sunt la zi. "Din punctul nostru de vedere n-ar avea motiv sa protesteze. Suntem la zi cu platile si facem eforturi sa gasim resurse pentru eliberarea medicamentelor in regim compensat si gratuit pana la sfarsitul anului", a spus Groza.

Comentarii Facebook