Miercuri 24 Aprilie

Protest împotriva șefului de post din Jucu: ”Ne bagă copiii la pușcărie. Are deja 15 tineri pe conștiință”

 

Localnicii din comuna Jucu au anunțat că vor protesta vineri, 22 martie, între orele 12.00 și 14.00, împotriva șefului de post, Daniel Bucur, pe care îl acuză că face dosare penale ”prea ușor”.

 

Acum sunt 14 - 15 copii în arest la penitenciarele Gherla și Baia Mare. Merg băieții la discotecă și se mai ceartă sau unii se dezbracă, iar domnul Bucur le face dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri. Scrie în dosar că își dau jos hainele și stau la bustul gol intimidându-i pe ceilalți tineri. Pe motivul ăsta ajung copiii noștri la Gherla”, ne-a povestit Lucreția Szentgyorgyi.

 

Femeia a spus că fiul ei, Iosif Danuț Szentgyorgyi, este acum închis la Baia Mare pentru că a fost acuzat de un furt pe care el nu l-a comis. Lucreția recunoaște, totuși, că fiul ei are 3 dosare penale. ”Este arestat și are deja 3 dosare făcute de domnul Bucur, cu caracterizarea că noi nu avem din ce trăi și că Dănuț trăiește din furat. Noi suntem o familie cu bani. Avem pământuri, utilaje agricole și animale. I-am cumpărat copilului o camionetă cu care face transport. L-a rugat cineva sa îi ducă 4 oi, iar Dănuț a acceptat. Când a ajuns la destinație a fost oprit de domnul Bucur și acuzat de furt, dar fiul meu nu a știut că oile erau furate!”, a mai explicat Lucreția Szentgyorgyi.

 

Tânărul a primit 5 ani și 3 luni de închisoare, iar în urma recursului i-a fost redusă pedeapsa cu 2 ani. ”Este nevinovat. Până și martorii invocați de domnul Bucur în dosar au recunoscut la procuratură că ei nu au declarat că Dănuț a știut că oile erau furate. Martorii au fost amendați cu câte 5 milioane de lei pentru mărturie mincinoasă. Acum vom face o acțiune de revizuire pentru că fiul meu este nevinovat. Până și hoțul a declarat că Dănuț nu știa nimic, dar totul a fost degeaba”, a mai explicat Lucreția Szentgyorgyi.

 

Femeia susține că vineri, 22 martie, în centrul comunei se vor aduna peste 100 de oameni care vor cere schimbarea șefului de post. 

 

Șeful de post Daniel Bucur nu a putut fi contactat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Protestul s-a amânat pentru ziua de marți, 26 martie.

Comentarii Facebook