Femeie din Turda ”țepuită” cu 2.700 de euro de un bărbat care a sunat-o și a pretins că este soțul ei

 

O femeie din Turda a fost înșelată de un bărbat care a pretins că este soțul ei și care i-a cerut 2.700 de euro pentru o operație.

 

În 18 martie, Poliţia municipiului Turda a fost sesizată, prin plângere, cu privire la comiterea unei infracţiuni de înşelăciune. ”Victima a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a recomandat a fi soţul ei, plecat la muncă în străinătate. Acesta i-a relatat femeii că a accidentat cu maşina un pieton, fără a da alte detalii. Convorbirea celor doi a fost întreruptă de un bărbat, care a intervenit şi s-a recomandat drept avocatul din oficiu al ”soţului ei”. Acesta i-a explicat victimei că femeia accidentată de bărbat este internată în spital. La solicitarea acestui bărbat, femeia a depus bani într-un cont pe numele lui VIŢĂ MARIAN COSTINEL, respectiv 1000 euro şi 1700 euro, necesare pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale în cazul aşa-zisei persoane accidentate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Purdea.

 

RECOMANDĂRILE IPJ Cluj în astfel de cazuri: 

 

- Fiţi sceptici atunci când sunteţi contactat telefonic de către persoane necunoscute.

- Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont). 

- Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani.

- Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont.

Comentarii Facebook