Proiectul pentru eutanasierea maidanezilor a fost acceptat de Camera Deputaților


Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege privind eutanasierea câinilor, în condițiile în care aceștia nu sunt revendicați sau adoptați în termen de 14 zile de când sunt duși la adăpost.

Poiectul de lege a fost adoptat marți, urmând ca la ora 12.30 să intre în votul final.

În timpul dezbaterilor, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a ţinut să precizeze că nu a fost depusă nicio cerere din partea vreunui ONG pentru a asista la şedinţa plenului. Zgonea a spus că a primit mai multe SMS-uri potrivit cărora reprezentanţi ai unor ONG-uri ar fi vrut să asiste la dezbaterile din plen asupra acestei legi, dar nu au depus nicio cerere în acest sens, potrivit realitatea.net.

Un raport comun pe tema acestui proiect a fost întocmit de către comisiile juridică şi de administraţie publică, unde este prevăzută prelungirea de a şapte la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat.

Adopția și revendicarea vor fi gratuite, iar după ce termenul de 14 zile va expira, autoritățile locale vor decide dacă vor fi eutanasiați câinii sau, în funcție de posibilitățile financiare, să fie prelungită șederea la adăpost.

Comentarii Facebook