Proiectul FUTURIST al podului Garibaldi distrus de arhitecți pentru că nu era ”sincer” - FOTO și VIDEO

 

Arhitecții din Comisia de Urbanism au ”distrus” proiectul podului futurist al podului Gabribaldi, pentru că nu era ”sincer”.

 

Primarul Emil Boc a anunțat în februarie 2014 că podul Garibaldi va fi refăcut într-un stil aparte, după un proiect arhitectural modern și futurist.

 

La conferința de presă de miercuri, 21 mai, primarul a declarat că arhitecții din Comisia de Urbanism au respins proiectul și au aprobat numai un pod simplu, fără arcade, care să îl scoată în evidență.

 

M-am consultat cu arhitecții și toți s-au opus. Mi-au spus că trebuie să fie un proiect simplu”, a spus Emil Boc.

 

Arhitectul Șerban Țigănaș, membru al Comisiei de Urbanism Cluj, a spus că un pod cu arcade nu se încadrează în ansamblul Sălii Polivalente și a stadionului Cluj Arena și că ar îngreuna zona. Țigănaș a spus, în plus, că proiectul arhitecților care au ”desenat” podul Garibaldi nu este ”sincer”.

 

Era o contradicţie între formele mari din zonă, stadionul Cluj Arena şi Sala Polivalentă, şi podul Garibaldi, care e un acaret funcţional, să spun aşa, şi care trebuie să lege malurile. Apoi, un pod este frumos când are o structura de rezistenţă SINCER exprimată. Aici nu era cazul, structura era de alt tip, fiind doar o mască”, a declarat Ţigănaş.

 

Întrebat ce a vrut să spun prin termenul ”sincer exprimată”, Șerban Țigănaș a explicat că este vorba de o exprimare specifică arhitecților. 

Comentarii Facebook