Programul „Masă caldă” se extinde la încă 6 școli din județul Cluj. Alocația zilnică rămâne de 15 lei


Odată cu creșterea numărului de școli beneficiare ale proiectului „Masă caldă” de către Guvern, elevii din încă șase școli din județul Cluj vor avea parte de o alocație zilnică pentru o masă caldă.

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru repartizarea pe județe a bugetului pentru cele 450 de școli care fac parte din programul „Masa caldă” a fost aprobată în ședința de ieri a Guvernului. Pe noua listă propusă de Ministerul Educației sunt 12 unități de învățământ din județul Cluj, dintre care șase au fost adăugate după decizia de extindere a programului.

Inițial, în Cluj au fost incluse în programul „Masă caldă” șase școli, două din Cluj-Napoca și patru din județ: Școala Gimnazială "Emil Isac" și Colegiul de Servicii în Turism "Napoca", ambele din Cluj-Napoca, Școala Gimnazială "Avram Iancu" din Beliș, Liceul Teoretic "Gelu Voievod" din Gilău, Liceul Tehnologic "Vlădeasa" din Huedin și Școala Gimnazială Pelaghia Roșu din Mărișel.

Acum lista a fost suplimentată cu alte șase școli, vorbim despre: Școala Gimnazială Cățcău, Școala Gimnazială Chiuești, Școala Gimnazială Ciurila, Școala Gimnazială Valea Ierii, Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Viișoara.

Prin acest program li se acordă elevilor, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă pe zi, sau, după caz, într-un pachet alimentar în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Limita valorică zilnică de 15 lei/beneficiar a fost majorată în acest an cu 5 lei/beneficiar, în comparație cu anul școlar 2021-2022, și cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, de distribuţie şi de depozitare a acestora, după caz.

Suma acordată pentru anul 2022 pe județe este de 146.701.000 de lei, fiind cu 299.000 de lei mai mică decât cea prevăzută în ordonanța de urgență prin care a fost crescut numărul școlilor beneficiare la 450. Suma este aproape identică cu cea prevăzută pentru 300 de școli, scrie Edupedu.ro. 

Comentarii Facebook