Programul „Masa caldă în școli” înaintează cu greu. Consilier local USR Cluj: „Nu poți face școală cu burta goală!”


Programul „Masa caldă în școli” va continua și în acest an tot ca program-pilot, pentru al șaptelea an la rând. De mai bine de 6 ani, acest program a rămas în faza de pilot, ceea ce a limitat numărul școlilor ce oferă acest beneficiu elevilor. În Cluj-Napoca doar 3 instituții fiind cuprinse în program. 

La Cluj, elevii Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga sunt cei care, începând cu acest an școlar, vor beneficia gratuit de o masă caldă la școală, finanțată din fonduri locale. 

Nu poți face școală cu burta goală! Dacă vrem să avem un învățământ adecvat, e o obligatoriu să susținem programul Masă caldă! De aceea, ne bucurăm că am găsit deschidere pentru această inițiativă și că în următoarea ședință de Consiliu Local va fi votat un proiect prin care 577 de elevi clujeni de la Școlile Traian Dârjan și Nicolae Iorga vor beneficia de o masă caldă la școală.”, explică Alexandra Oană, consilier local USR Cluj-Napoca. 

Propunerea USR la nivel național urmărea extinderea programului la 350 de școli. La nivel local, am urmărit extinderea și mai mult a acestui program prin finanțarea de la bugetul local a unei mese calde pentru toate cele 7 școli cu risc de abandon școlar din Cluj-Napoca, aflate pe lista Ministerului Educației. Inițiativa USR a fost implementată pentru început în Școala Traian Dârjan, unde 330 de elevi au beneficiat de o masă caldă în valoare de 15 lei pe parcursul celui de al doilea semestru al anului școlar trecut, iar din acest an va fi extinsă și la Școala Nicolae Iorga, se arată în comunicatul transmis de USR PLUS Cluj.

Reamintim că lista școlilor incluse în programul Masa caldă a fost publicată la sfârșitul lunii august. Criteriile de alegere a școlilor pentru includerea acestora în programul Masa caldă nu au fost prezentate, iar lista a fost publicată de Ministerul Educației fără vreo justificare a prezenței acelor școli și licee în acele tabele. Dacă școlile reușesc să implementeze programul, primesc fonduri de 15 lei per copil, pe zi, pentru a putea oferi o masă caldă elevilor. Peste 63% dintre școlile înscrise în acest an au fost alese din localități conduse de primari PNL, potrivit unei analize Edupedu.ro

Comentarii Facebook