PROGNOZA METEO: Vezi cât de cald va fi în următoarele două săptămâni


Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a vremii, valabilă pentru intervalul 10-23 februarie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. 

TRANSILVANIA


În perioada 10 – 16 februarie maximele termice vor oscila în medie între 6 şi 12 grade şi vor caracteriza o vreme caldă. Începând din 17 februarie temperaturile diurne vor fi mai constante şi apropiate de cele normale ale perioadei şi se vor situa la valori medii în jur de 5 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent negative pe aproape întreg intervalul de prognoză, cele mai scăzute valori, în medie în jur de – 4 grade, se vor înregistra în nopţile de 11, 22 şi 23 februarie.

În jurul datelor de 12 și 16 februarie şi în perioada 18 - 21 februarie vor fi ploi, iar pe timpul nopţilor trecător şi lapoviţă sau ninsoare. În restul intervalului condiţiile de precipitaţii vor fi reduse.


LA MUNTE

În prima săptămână maximele termice se vor situa în medie între 1 şi 8 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în zilele de 11, 12 şi 16 februarie, iar cele minime între – 4 şi 2 grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă.

După data de 17 febuarie, vremea se va răci, astfel încât temperaturile diurne vor avea valori medii în jur de 0 grade Celsius, iar cele nocturne vor fi, în medie, în jur de – 6 grade Celsius.

În perioada 12-14 februarie vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă şi ninsoare în zonele înalte. După data de 16 februarie până la sfârşitul intervalului vor predomina ninsorile, dar slabe cantitativ.

La Cluj vremea va fi călduroasă în următoarele zile, fiind prognozate temperaturi de până la 13 grade Celsius. Meteorologii anunță însă și o ploaie scurtă miercuri.

Comentarii Facebook