Prognoza meteo pe două săptămâni: Vezi cum va fi vremea până la începutul lunii mai


Meteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 22 aprilie - 5 mai.

Astfel, în Transilvania, în primele două zile de prognoză vremea va fi mai rece decât în mod normal și mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul valorii de 13 grade, apoi se va încălzi semnificativ până în data de 26 aprilie, cu o medie regională de 23 de grade. Va urma o nouă răcire în zilele de 27 și 28 aprilie, când media prognozată a maximelor va fi în jur de 19 grade. 

În a doua săptămână regimul termic va avea ușoare fluctuații, iar maximele termice se vor încadra între 19 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 30 aprilie. 

Temperaturile minime vor fi scăzute în primele două zile ale intervalului, cu o medie în jur de 2 grade, apoi vor crește până în 27 și 28 aprilie la o medie de 7 grade. În 29 și 30 aprilie mediile nocturne vor scădea la 5...6 grade, iar, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, variațiile vor fi  esemnificative, temperaturile minime oscilând între 6 și 7 grade.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii extinse și mai important cantitativ, cel mai probabil, în 23 și 27 aprilie. Excepție vor face zilele de 24 și 25 aprilie, când șansele de ploaie vor fi extrem de reduse.

Comentarii Facebook