Prognoza meteo pe două săptămâni: Cum va fi vremea până în prima săptămână a lunii octombrie


Meteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 23 septembrie - 6 octombrie.

Astfel, în Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului celor două săptămâni, valorile termice diurne vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18...21 de grade, în medie regională. 

Minimele nocturne vor fi, în special în prima săptămână, mult mai ridicate decât în intervalul ce s-a încheiat, local peste cele climatologic specifice, cu 8...12 grade, mediat regional. Pentru perioada 29 septembrie - 2 octombrie este estimată o creștere a temperaturilor diurne, ce pot fi chiar și peste norma perioadei, în timp ce în cursul nopților se vor înregistra valori apropiate de normal. Ulterior acestui interval de timp, se estimează o ușoară răcire a vremii.  

Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi relativ ridicată, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ, doar pentru perioada 26-27 septembrie fiind posibile și cantități de apă mai însemnate.

Comentarii Facebook