Miercuri 24 Aprilie

Prognoza meteo pe două săptămâni. Ce se întâmplă în Transilvania



Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 08 mai - 21 mai.

Conform meteorologilor, în Transilvania, la începutul intervalului valorile termice vor scădea semnificativ de la o zi la alta și vremea va deveni rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor scădea de la 17 la 11 grade, iar cele minime de la 9 către -1...0 grade, în medie regională.

După data de 10 mai, va avea loc o creștere de temperatură, spre valori diurne situate, în medie, în jurul a 23 de grade, și minime de aproximativ 10 grade, însă, către sfârșitul primei săptămâni, va avea loc o nouă scădere a regimului termic, ce se va caracteriza prin valori apropiate de normele perioadei, respectiv temperaturi diurne de 19...20 de grade, în timp ce temperaturile nocturne vor fi de 5...7 grade.

Probablilitatea de ploaie se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar între 8 și 11 mai, precum și între 13 și 16 mai, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Comentarii Facebook