Luni 5 Decembrie

Prognoza meteo pe două săptămâni. Ce se întâmplă cu vremea în TransilvaniaMeteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 21 mai - 3 iunie.

Astfel, în Transilvania, în intervalul 21 - 24 mai, un proces de încălzire continuă a vremii, se va concretiza printr-o creștere a temperaturilor maxime până la valori, în medie, de 26...27 grade. În weekend, regimul termic diurn, în ușoară scădere, se va apropia de cel climatologic specific perioadei, respectiv maxime în jurul a 24 grade. Nu vor mai fi variații semnificative până în jurul datei de 30 mai, după care va coborî spre 22...23 de grade.

Minimele, destul de scăzute la începutul perioadei de referință, în medie regională de 6...8 grade, vor marca și ele o creștere treptată, spre 10...11 grade până la finalul primei săptămâni, apoi vor fi în scădere, spre medii de 8...10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, însă ploi, pe arii extinse și local mai importante cantitativ se vor înregistra, cu o probabilitate mai mare, în zilele de 21 și 22 mai și în perioada 25 mai – 3 iunie.


Comentarii Facebook