Prognoza METEO în Transilvania. GER în prima parte din ianuarie

 

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că luna ianuarie va debuta cu ger şi temperaturi foarte scăzute.

În a doua săptămână din luna ianuarie temperaturile vor scădea până la -11 grade, iar din a doua parte a lunii temperaturile coboară până la normele normale ale perioadei, precipitaţiile urmând să apară şi sub formă de ploaie, dar şi de ninsoare în aproape toată ţara.

În Transilvania prima parte a săptămânii va debuta cu dimineţi şi nopţi geroase, în care mediile minimelor termice vor coborî sub valoarea de -10 grade în toată regiunea, iar în zonele depresionare sub -20 de grade. În zilele de 7, 8 si 9 ianuarie temperaturile maxime vor fi negative, situându-se în medie între -8 si -4 grade, potrivit realitatea.net.

În partea a doua a săptămânii vremea va fi în încalzire, maximele termice devenind preponderent pozitive, iar valorile minime urmând a se situa în general între -6 si -2 grade.

În săptămâna 14 - 20 ianuarie temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi se estimează un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii ianuarie.

În perioada 07 - 10 ianuarie, probanilitatea de precipitaţii va fi redusă, dar va creşte ulterior până va atinge un maxim în zilele de 11 şi 12 ianuarie, în jurul datei de 15 şi din nou în intervalul 18 - 20 ianuarie, cu menţiunea că vor predomina ninsorile.

Comentarii Facebook