Duminica 28 Aprilie

PROGNOZA METEO: Cum va fi iarna care urmează

 

Meteorologii avertizează că iarna care se apropie va fi una cu ninsori abundente, viscole şi ger, temperaturile putând ajunge în zonele joase şi în jurul valorii de -20 de grade noaptea.

 

Directorului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat că iarna se va instala din 23 noiembrie, în special în jumătatea de nord a ţării şi în zonele de munte.

 

Directorul executiv ANM, Florinela Georgescu, a spus că ”trebuie să ne pregătim pentru o iarnă aşa cum este normal să fie în ţara noastră, cu toate fenomenele extreme - ninsori abundente, intensificări ale vântului, adică viscole, urmate de perioade de ger”. ”Nu va fi acea iarnă blândă care era aşteptată”, a mai spus Georgescu.

 

Ea a precizat că va fi cel puţin un viscol în luna decembrie şi cel puţin două, atât în ianuarie, cât şi în februarie, conform Mediafax.

 

În decembrie, temperatura medie va fi -0,6 grade, iar cea maximă între 0 şi 9 grade în medie. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi peste media multianuală, iar în sud-est şi local în vestul ţării se vor situa în limite normale, 43,2 litri/ metru pătrat (în decembrie).

 

În ianuarie, când media temperaturilor va fi de -3,1 grade, iar cantitatea de precipitaţii, în medie 37,2 litri/ metru/ pătrat.

Comentarii Facebook