Profesorul Nicolae Hancu: "Painea neagra nu o recomand! E plina de coloranti"


Reputatul profesor clujean, Nicolae Hancu, seful Clinicii de Diabet, a afirmat ca nu le mai recomanda pacientilor sai painea neagra pentru ca este plina de conservanti.

"Noi, medicii nutritionisti, suntem infranti, pana in momentul de fata. Eu, ca medic nutritionist, am ca pacienti si patiseri, brutari ori preparatori de carmangerie. Ei recunosc ca lucrurile stau astfel. Eu am interzis crenvurstii din dieta pacientilor mei. Pe urma este parizer fara carne, daca ne putem imagina asa ceva. Painea neagra eu nu o mai recomand la nimeni, pentru ca este intr-adevar facuta cu coloranti. Trebuie sa fim foarte atenti si la produsele bio, pentru ca nu stim ce garantii avem legat de ele, pentru ca dioxina este peste tot in lume", a declarat profesorul Nicolae Hancu, citat de agerpres.ro.

"Toti producatorii de paine, si eu am discutat cu cateva companii din Cluj-Napoca, pun mixturi si amelioratori. Painea aceea foarte crescuta, cu coaja tare, are amelioratori. Si atunci nu am facut nimic pentru sanatate. Unii pacienti imi spun ca si-au cumparat mini-aparate de facut paine in casa pentru a se proteja de amelioratori si mixturi. Dar faina tot din comert o cumpara. Nimeni nu stie ce contin aceste mixturi", a mai spus Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Comentarii Facebook