Luni 20 Martie

Profesorul de „etică și integritate academică” de la UBB, acuzat de luare de mită, a fost trimis în judecată de DNA


Rudolf Cristian, lector universitar la Centrul Universitar Reșița din cadrul Universității Babeș-Bolyai suspectat de luare de mită, a fost trimis în judecată de DNA, sub acuzația de luare de mită în formă continuată, anunță un comunicat al instituției. Lectorul ar fi pretins în perioada 11-16 februarie mită de la 25 de masteranzi, potrivit sursei citate.

Conform procurorilor, el ar fi cerut 600 de euro pentru nota minimă la examen şi 1.200 de euro pentru cea maximă. DNA a anunțat vineri că lectorul universitar Cristian Rudolf de la UBB - Centrul Universitar Reșița, reținut în luna februarie și apoi arestat preventiv, a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată (25 de acte materiale).

Ce spun procurorii:

„În zilele de 11, respectiv 16 februarie, lectorul universitar ar fi pretins de la 25 de masteranzi mai multe sume de bani pentru promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina ”Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene”).

El ar fi pretins de la fiecare masterand:

  • 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă,
  • 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă,
  • 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.

În 18 februarie 2023, Rudolf Cristian ar fi și primit sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, iar în 20 februarie 2023 ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care a fost organizat flagrantul”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș - Severin, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Comentarii Facebook