Profesorul acuzat de Basescu ca lucreaza numai 16 ore pe saptamana e din Cluj. Cornel Costea: "Basescu e nepasator!"

 

Profesorul apostrofat de Traian Basescu la Radio Romania Actualitati este din Cluj. Cornel Costea i-a adresat o intrebare presedintelui pe forumul emisiunii si i-a cerut sa ii spuna cum s-ar descurca cu 927 de lei pe luna, redusi cu 25%.

 

Presedintele Traian Basescu i-a raspuns in direct si a sustinut ca un profesor care are 16 ore pe saptamana castiga, raportat la orele de munca, mai bine decat seful statului.

 

"Dansul are 16 ore pe saptamana, eu muncesc 16 ore pe zi. Daca face socoteala pe ora, ar constata ca e mai bine platit ca mine. In plus, mai are sansa unui job, fiecare isi mai cauta cate ceva. Primul responsabil pentru fiecare suntem noi. Suntem adeptul unui stat responsabil pentru cetatenii sai, dar nici nu poti cere statului sa împrumute bani pentru a plati salariile si sa sacrifici viitorul", a declarat Traian Basescu.

 

Profesorul Cornel Costea a declarat ca a vrut sa vada cum gandeste seful statului si cum ar rezolva el problemele cu care se confrunta profesorii. "Am trimis intrebarea pe adresa emisiunii din curiozitate. Ca sa vad cum gandeste seful statului si cum s-ar descurca el cu 900 de lei redusi cu 25% si care mai trebuie sa faca si naveta cum este cazul meu. Nu ma mira raspunsul pentru ca ma asteptam la aceasta impertinenta si nepasare. Il caracterizeaza. Ma mira ca a raspuns la intrebare", a declarat Cornel Costea.

 

Profesorul clujean care a intrat in disputa cu presedintele a mai afirmat ca in timpul anului se trezeste la ora 5 pentru a ajunge la Gherla si ajunge inapoi in Cluj-Napoca, abia la ora 16.00. "Mi-ar fi greu sa imi gasesc un alt loc de munca pentru a mai castiga un ban, dupa cum zice presedintele. E cam greu de facut!", a mai afirmat profesorul.

 

Profesorul Cornel Costea preda geografia la liceul "Petru Maior" din Gherla, unde este titular, dar are ore si la Grupul Scolar Economic "Didactica Nova" din Cluj-Napoca. 

 

Comentarii Facebook