Profesorii protestează şi ameninţă cu greva, dacă nu îşi primesc salariile mărite


Profesorii ies în stradă, luni, nemulţumiţi că salariile lor vor fi îngheţate şi anul viitor. 

În plus, angajaţii din învăţământ ameninţă că vor intra în grevă generală, dacă nu îşi primesc măririle salariale amânate timp de doi ani. 

Sindicaliştii sunt revoltaţi că nu a fost respectat procentul de majorare de 16%. Guvernanţii şi-au amintit de ei în ceasul al doisprezecelea, au modificat ordonanţa şi au anunţat că le vor majora salariile, totuşi, dar cu 8% de la 1 ianuarie 2022. 

Mult prea puţin, spun dascălii, care se plâng că banii în plus nu îi vor ajuta să facă faţă scumpirilor. 

Legea aprobată în 2017 prevedea că din septembrie 2020 salariile profesorilor să fie majorate cu 16%. 

Guvernele Orban şi Cîţu au amânat însă aceste creşteri. 

Salariile profesorilor cresc cu până la 200 de lei

Salariile profesorilor se măresc cu 100-200 de lei, de la 1 ianuarie 2022, a anunţat, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

Decizia de creştere a acestor salarii cu 8% vine după ce Ministerul de Finanțe a modificat proiectul de ordonanță care inițial îngheța veniturile cadrelor didactice.

Prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021", se arată în Ordonanţa de Urgenţă, conform Antena 3.


Comentarii Facebook