Profesorii clujeni RENUNȚĂ la greva generală din timpul BAC -ului / UPDATE: GREVĂ ANULATĂ

 

Decizia luată de profesori la nivel național și anunțată vineri, 9 iunie, a fost de a nu face grevă în 12 iunie, cu toate că profesorii clujeni erau deciși să întrerupă proba de la BAC.

 

Conform hotărârii Colegiului Național al Liderilor F.S.L.I., din data de 31.05.2017, în perioada 06 - 09 iunie 2017, membrii de sindicat ai organizațiilor sindicale afiliate la Federația noastră au fost consultați prin referendum pentru a-și exprima opțiunea cu privire la declanșarea grevei generale, începând cu data de 12 iunie 2017.

 

În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese că un procent de aproximativ 45% din totalul membrilor de sindicat F.S.L.I. au spus ”DA” pentru grevă generală, începând cu data de 12 iunie 2017.

 

În această situație nu sunt întrunite condițiile legale de a declanșa greva generală la nivelul sindicatelor afiliate la FSLI. Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condițiile de declanșare a grevei generale nu înseamnă că salariații din învățământ sunt mulțumiți! Nemulțumirea lor este profundă! Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliți, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor și nu doresc ca și aceștia să fie afectați.


Este clar că guvernanților nu le pasă de personalul din învățământ, însă aceștia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului școlar 2017-2018”, precizează BIROUL OPERATIV AL F.S.L.I.

 

Liderul FSLI Cluj, Lucia Cojocaru, a declarat pentru Știri de Cluj, în cursul zilei de vineri, că decizia profesorilor clujeni a fost invalidată de cea luată de cadrele didactice de la nivel național, care sunt decise să aștepte până în 1 ianuarie 2018, pentru a primi 25% în plus la salariul. 

 

-------------------------------

Știrea inițială de joi seara (8 iunie)

 

Colegiul Liderilor Sindicatului Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean a decis în ședința din 8 iunie declanșarea grevei generale. 

 

Profesorii sunt nemulțumiți de prevederile Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și vor intra în grevă generală din 12 iunie. 

 

Motivele grevei:

 

1. Pozițioarea salariaților din familia ocupațională ”Învățământ” ân partea inferioară a grilei de salarizare;

2. Neacordarea tranșei de majorare de 20% începând cu data de 1 iulie 2017, conform Programului de guvernare aprobat de Parlamentul României;

3. Inexistența pretinsă în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017 a sumelor necesare pentru plata sentințelor judecătorești, inclusiv a celor care privesc dobânzile penalizatoare;

4. Neadoptarea de către Parlamentul României a inițiativei care privește posibilitatea pensionării cadrelor didactic cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei;

5. Modul de calcul abuziv al drepturilor salariale suplimentare pentru personalul din învățământ, conform Art. 8 din OUG nr.9 / 2017.

 

În zilele de 9, 12 - 13 iunie 2017 are loc proba ”Evaluarea competenţelor digitale - proba D” din cadrul examenului de Bacalaureat.

Comentarii Facebook