Profesor clujean către eleve: ”Nu conteaza ce ai în cap, în viață contează să ai țâțe și cur”

 

Profesorul de franceză de la o școală din Cluj-Napoca s-a ales cu plângeri la Poliție, Inspectoratul Școlar, și Parchet. El este acuzat că îi terorizează pe elevi și le vorbește foarte urât.  

 

Profesorul Ion Pițoiu predă franceza eleviilor claselor I - VIII de la Scoala Generala ”Octavian Goga”din Cluj-Napoca. Copii au ajuns să se ascundă în baie de teama orelor de franceză sau să le spună părinților că nu mai vor să meargă la școală. O elevă de clasa a 5 -a s-a âmbolnavit din pricina stresului la care e supusa la scoala. Fetita are diabet si acum merge la consiliere psihologica.

 

Le dă teme din lecția nepredată încă, iar dacă rezolvă tema, îi ceartă că de ce au copiatde pe internet, iar dacă nu știu să facă tema perfect, de asemenea îi ceartă. Copiii suntconfuzi.

 

Îi intreabă frecvent dacă le este teamă de el, dar copiilor le este frică să spună că da. Le spune ca sunt handicapați, proști, idioți, dobitoci, blegi.

 

Oanei Rostaș i-a spus că este ilegal să aibă curicula adaptată și că așa cum a rămas odată repetentă, o mai poate lăsa și el. 

 

Îi face să râdă pe copii, apoi îi ceartă de ce râd. Unei fete i-a spus că este proastă și nebună.

 

Foarte mulți  copii sunt cu manualul de limba franceză pe bănci în zilele în care auaceastă  oră  și  cer  voie  profesorilor,  când  termină  lecția  mai  devreme,  să  invețe  lafranceză. Se întreabă unii pe alții dacă profesorul este nervos.

 

La clasa a VII-B a dat afară copii pentru motive puerile (unul a băut apă, altul s-a întors în bancă, etc), fără ca acești copii să facă zgomot sau să perturbe ora”, se arată în plângerea depusă la Poliția Cluj.

 

Valeria Almăşan, mama fetiței, a povestit că fiica ei are diabet și din cauza stresului ”am ajuns să mergem la psiholog de două ori pe săptămână din noiembrie”.

 

Unor elevi din clasă le-a dat și un sfat de viață: ”Nu conteaza ce ai în cap, în viață contează să ai țâțe și cur”, susțin părinții în plângerea depusă la ISJ Cluj și Poliția Cluj. 

 

O altă mamă susține că băiatul ei a ajuns să refuze să mai meargă la școală. ”Profesorul îi face blegi, handicapați, tâmpiți. Fiul meu nu mai vrea să meargă la școală. Se teme că profesorul ar putea deveni violent. Sunt terorizați”, a spus femeia.

 

Din cei 150 de elevi cărora le predă profesorul Ion Pițoiu, aproape 50 sunt corigenți cu note de 1, 2 si 3.

 

Ion Pițoiu are 27 de ani și o înlocuiește pe profesoara titulară de la clasă, aflată în concediu medical. El a fost invitat acum 2 ani la o emisiune TV de la un post din Sălaj și a oferit unele replici care ar putea explica stilul lui de a preda.

 

Parintii au un anumit mod clișeizat de a vedea lucrurile, copiii îl preiau in momentele în care au anumite indoieli si diferenta si intre generatii si intre copil- parinte e din faptul ca parintii nu se maturizeaza odata cu copiii”, a spus Pițoiu.

 

Profesorul este anchetat de poliție și Inspectoratul Școlar Judetean.

 

Valentin Cuibus, inspectorul scolar general Cluj, a declarta că ”s-au făcut comisii, ca se fac verificari și se vor lua masurile legale, chiar desfacerea contractului de munca”.

 

Carmen Jucan, purtatorul de cuvant IPJ Cluj, a afirmat că ”s-a despus o plângere pentru purtare abuziva și se fac verificari sub coordonarea Parchetului”.

 

Pe parte penala, dascălul poate fi trimis la inchisoare chiar si 6 luni sau I se poate aplica o amenda. In ceea ce situatia lui profesionala, sanctiunile pot ajunge pana la desfacerea contractului de munca. Profesorul de franceza a refuzat sa stea de vorba cu reporterii pentru un punct de vedere.

 

Parintii au un anumit mod clișeizat de a vedea lucrurile, copiii îl preiau in momentele în care au anumite indoieli si diferenta si intre generatii si intre copil- parinte e din faptul ca parintii nu se maturizeaza odata cu copiii”, a spus Pițoiu. - minutul 4,34

 


Comentarii Facebook