Profesoara din Cluj care a UMILIT un elev IERTATĂ de Consiliul de Administrație. Inspectoratul Școlar nu poate interveni

 

Inspectoratul Școlar Cluj susține că nu poate interveni în cazul profesoarei Monica Chiorean, care a umilit un elev, dar care a fost sancționată timid de Consiliul de Administrație al școlii.

 

Cu privire la Hotărârea Consiliului de Administrație al Colegiului de Muzică ,,Sigismund Toduță” Cluj-Napoca privind sancționarea cadrului didactic Chiorean Monica pentru comportamentul în fața elevilor, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj precizează următoarele.

 

Conducerea ISJ Cluj regretă și dezaprobă ferm decizia Consiliului de Administrație al Colegiului de Muzică ”Sigismund Toduță” de a sancționa cadrul didactic sus-numit cu reducerea salariului pe o perioadă de șase luni și nu cu excluderea acestuia din învățământ, având în vedere gravitatea faptelor aduse în discuție.

 

Legislația în vigoare nu permite sub nicio formă implicarea Inspectoratului Școlar Județean Cluj în desfășurarea unei cercetări disciplinare la nivel intern și nici în ceea ce privește hotărârile de sancționare a unui cadru didactic pe care le poate lua exclusiv Consiliul de administrație, ca for decizional al unității de învățământ angajatoare.

 

În același timp, demisia directorilor unității apare, în acest context, ca un act de onoare într-o situație care s-a dovedit a fi fost gestionată deficitar la nivelul unității.

 

Inspectoratul Școlar Județean Cluj își manifestă încă o dată public încrederea că astfel de evenimente care implică un cadru didactic sunt cazuri izolate la nivelul județului nostru și nu sunt în niciun caz reprezentative pentru calitatea corpului profesoral din județul Cluj”, precizează conducerea ISJ CLUJ.

 

Profesoara a fost înregistrată de o elevă în timp ce îl teroriza pe un copil, pe motiv că nu ar înțelege ce i se predă și că a rămas în urmă.

 

Știri de Cluj a obținut în exclusivitate o astfel de înregistrare audio, în care învățătoarea Monica Chiorean își varsă nervii pe un băiețel de 7 ani, din clasa întâi. La final îi instigă și pe ceilalți elevi să îl umilească în fața clasei, pentru a-l ”trezi”. Culmea, pe finalul înregistrării se poate auzi cum elevul răspunde, timorat, întrebărilor profesoarei și face calculele matematice cerute. 

 

Mă tu ești nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero mă băiatule? Pune zero la rezultat. Mă tu ești normal la cap? Mă tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești o dată cu noi? Mă tu ești normal, mă băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniță. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo (n.red. fac bine), dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce esti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!”, a strigat profesoara timp de aproape 2 minute.

Comentarii Facebook