Miercuri 24 Aprilie

Prof. dr. Radu Vieru-Socaciu, despre scandalul de la IML Cluj: Firma de pompe funebre a unui angajat are sediul in institutie cu acordul directorului


Profesorul Radu Vieru-Socaciu, seful laboratorului de prosectura din cadrul IML Cluj, admite ca in institutie sunt mari nemultumiri la adresa directorului Marius Vartic, dar sustine ca nu stie nimic de un memoriu al angajatilor.

"Sunt nemultumiri mari din partea oamenilor si sunt indreptatite. Va dau numai un exemplu: este forma de pompa funebra care are sediul in institutie si care este detinuta de un angajat al IML Cluj. Totul se intampla cu acordul directorului Marius Vartic. Sunt bani de investitii returnati la buget ani la randul si noi lucram in conditii ingrozitoare", a completat Radu Vieru-Socaciu.

Mai multi angajati de la IML Cluj au trimis un memoriu Ministerului Sanatatii prin care il acuza pe directorul Marius Vartic de management defectuos.

 

Directorul este acuzat ca "efectueza deplasari repetate si inutile “in interesul serviciului” folosind mijloacele materiale ale institutiei (mijloace de transport, decontarea cheltuielilor, diurne), lipsind nejustificat de la programul zilnic. Spre exemplu, in cursul verii acestui an a efectuat un adevarat tur al tarii, de peste 2000 Km, cu autoturismul institutiei, cu motivatia de-a dreptul puerila de a obtine semnaturi ale conducatorilor celorlalte institute medico-legale cu scopul de a bloca legea Ministerului Sanattii privind descentralizarea sectorului sanitar", spun angajatii in memoriu.

 

Directorul IML Cluj, Marius Vartic, a declarat ca va raspunde in cursul zilei de vineri, punctual la toate acuzatiile.

Comentarii Facebook