Produsul pus în vânzare de un comerciant, care le-a trezit amintiri urâte românilor: „Când erau -15 grade afară și bătea viscolul...”


Mulți dintre români își amintesc de geamurile din tâmplărie de lemn, care erau prezente în majoritatea caselor și blocurilor din perioada comunismului. Iarna era o experiență cruntă, dacă lumea nu se asigura cu măsuri suplimentare de izolație în cadrele geamurilor. Aici intervenea faimoasa ‘pernă anti curent’.

Recent, au apărut fotografii cu un produs vândut de un comerciant cunoscut, care au reușit să stârnească mai multe amintiri în rândul românilor, care încă își amintesc de iernile friguroase din vremurile apuse. 

„În blocurile ceaușiste, când erau -15 grade afară și bătea viscolul, dacă nu aveai o ‘pernă anti curent’, mureai de frig”;

„La noi nu exista nicio ‘pernă anti curent’, improviza mama din ce îmi rămânea mic prin dulap”;

„La blocurile ceaușiste nu erau două rânduri separate de geamuri, să poți pune ceva între ele, ci două geamuri cuplate, dar circula curentul pe langă ele. Pernele anti curent erau absolut necesare”, au relatat oamenii, despre experiențele lor din trecut.

Comentarii Facebook