Procurorul Elena Botezan, acuzat ca s-a folosit de DNA Cluj pentru a-si recupera telefonul pierdut


Elena Botezan, sefa DNA Cluj, este acuzata ca s-a folosit de resursele si influenta institutiei pe care o conduce pentru a-si recupera telefonul pierdut.

Potrivit luju.ro, in 28.12.2007, procuror sef al DNA Cluj din acea perioada, Crin Nicu Bologa, l-a sesizat pe procurorul sef al DNA, Daniel Marius Morar, in legatura cu un abuz savarsit de subalterna sa, procurorul Elena Botezan. Bologa a aratat ca Elena Botezan a folosit o cauza penala in scop personal si a facut adrese operatorului de telefonie mobila ORANGE Romania SA pentru a gasi pe baza codului IMEI a aparatului pierdut.

"In dosarul Serviciului Teritorial Cluj al Directiei Nationale Anticoruptie nr. 18/P/2006 s-au efectuat cercetari fata de faptuitorul Crisan Ambrozie, comisar de politie la Serviciul Politiei Rutiere Cluj, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta. Procurorul caruia i-a fost repartizata cauza a profitat de faptul ca s-au verificat la operatorii de telefonie mobila codurile IMEI ale unor telefoane mobile si numerele de telefon ale cartelelor utilizate si a folosit cauza penala in scop personal. Astfel, la data de 08.08.2007, a solicitat, in baza unei adrese oficiale la numarul de dosar 18/P/2006, de la operatorul de telefonie mobila SC ORANGE ROMANIA SA comunicarea numarului de apel folosit la acea data, de telefonul cu seria de IMEI: 352638-010850-X. Telefonul mobil cu seria mentionata era utilizat de procurorul care avea in lucru cauza si care a fost pierdut. SC ORANGE ROMANIA SA a comunicat raspunsul la data de 09.08.2007 in sensul ca telefonul mobil cu seria aratata foloseste cartela cu numarul 0745.359.565, avand ca titular pe numita Florea Delia Elena. Aceasta a fost citata telefonic la sediul DNA, s-a prezentat in data de 13.08.2007 si procurorul si-a recuperat telefonul mobil", se arata in sesizarea inaintata de Crin Nicu Bologa, procuror sef al DNA Cluj, sefului DNA, Daniel Morar.

Elena Botezan a trimis catre ORANGE ROMANIA SA o cerere prin care solicita urmarirea telefonului pierdut. Pentru a da legalitate cererii procurorul i-a atribuit cererii numarul unui dosar penal pe care il cerceta, Dosarul nr. 18/P/2007.

Potrivit luju.ro, Daniel Morar nu a sesizat mai departe Consiliul Superior al Magistraturii, ci a "ingropat" cazul.

Elena Botezan a fost chiar promovata dupa acest "incident" de la DNA Cluj, la Structura Centrala a DNA, iar apoi in fruntea DNA Cluj, dupa plecarea la Bucuresti a Laurei Oprean, care a ocupat functia de sef al DNA Cluj.

 

Foto: luju.ro

Comentarii Facebook