Procurorii au confiscat testele pentru coronavirus de la o clinică privată, pe motiv că nu ar fi bune. Culmea, statul a cumpărat același tip de teste


Procurorii au descins la OK Medical, o clinică privată cu puncte în mai multe locații din țară și au confiscat testele pentru coronavirus, deși statul putea cumpăra, și chiar a făcut acest lucru, cantități foarte mari de la aceeași sursă. Motivul este că testele nu ar fi capabile sa detecteze anticorpii IgG și IgM COVID-19 și ar induce populația în eroare.

În data de 26 Martie 2020, procurorii Radu Catalin si Cazaceanu Ciprian din cadrul Parchetului Judecătoriei Sector 1 București au decis ridicarea unui număr semnificativ de kituri de testare a anticorpilor IgG și IgM COVID-19, pe care SOCIETATEA LE ACHIZIȚIONEZE ÎN MOD LEGAL DE LA ACELAȘI IMPORTATOR CE A DISTRIBUIT IDENTIC ACELAȘI KIT CĂTRE UNITĂȚILE SPITALICEȘTI DIN ROM NIA.

Justificarea ULUITOARE a organelor de cercetare penală a fost aceea că au ”suspiciuni” ca testele nu sunt capabile sa detecteze anticorpii mai sus menționați, cu toate acestea ACELAȘI TIP DE TESTE AU FOST DISTRIBUITE LA UNITĂȚILE SPITALICEȘTI PUBLICE din țară de unde nu au fost ridicate, kiturile aflându-se în dotarea acestora.

Cu toate că am prezentat TOATE documentele de achiziție solicitate de anchetatori, neexistand NICIO obiectie sau nefiind constatata NICIO neregula în documentele prezentate, procurorii au dispus telefonic ridicarea de la societate a tuturor testelor achiziționate sub pretextul testării acestora, cu precizarea ca, în cazul în care se va constata ca testele sunt valide, vor fi returnate la o data ulterioară, fără însă a ne fi comunicată o anume dată”, precizează reprezentanții OK Medical.

Aceștia cred că ”măsura dispusă de organele de cercetare penală este una evident abuzivă, fiind de fapt o rechiziție a statului nepermisă și care se dorește a se efectua contrar legii în condițiile în care ACELAȘI TIP DE TEST ESTE ACHIZIȚIONAT ȘI DE UNITĂȚILE SANITARE PUBLICE.

Cunoscând lentoarea cu care autoritățile (re)actioneaza mai ales în aceasta perioada estimăm ca returnarea testelor se va efectua la o data la care vom fi puși în imposibilitatea de a livra kit-urile comandate, măsura dispusă de procurorii Radu Catalin si Cazaceanu Ciprian punând societate în imposibilitatea de a livra kiturile de testare comandate.

Dată fiind situația creată prin abuzul evident al organelor de cercetare penală ASIGURĂM toate persoanele ce au comandat kitul de testare că SUMELE ACHITATE VOR FI RESTITUITE ÎN INTEGRALITATE în contul de unde s-a făcut plata. Se vor transmite pe email fiecărei persoane în parte detaliile despre modalitatea de returnare a sumelor achitate”, mai spun cei de la clinică.

Aceștia afirmă că vor prezenta documentele din care reiese faptul că același tip de test fabricat de același producător este achiziționat de spitalele publice din România.

Reamintim ca, deși alte instituții private medicale din România au decis să-și continue activitatea după accentuarea crizei generate de pandemia CORONAVIRUS, OK Medical a decis SUSPENDAREA activității până la momentul în care vom putea TESTA toți pacienții și personalul, astfel incat sa limitam cat mai mult cu putință infectarea cu COVID-19 și sa asigurăm pacienților noștri un mediu sigur și profesionist”.

Astfel de teste, care au fost confiscate, au fost comandate si platite scump de români din toată țara. Cu alte cuvinte, in prezent, daca ai suspiciuni ca ai putea fi infectat pentru ca ai intrat in contact cu o persoana confirmata cu COVID 19, dar nu ai inca simptome, nu te mai poti testa nici pe banii tai, dar nici la stat, pentru ca statul are o capacitate extrem de redusa de a testa si te testeaza doar daca indeplinesti anumite conditii (s-au vazut deja cazuri de decese in care pacientul a fost testat prea tarziu, dupa ce infectase deja o multime de persoane, inclusiv cadre medicale).  

Comentarii Facebook