Procesul lui Sorin Apostu a fost amanat! Aspazia Droniuc a lipsit pe motiv de ... boala


Primul termen al procesului in care primarul Sorin Apostu este judecat pentru luare de mita a inceput cu o amanare. Personajul cheie, Aspazia Droniuc, a lipsit si va fi adus cu mandat.

In acelasi proces mai sunt judecati omul de afaceri Calin Stoia, sotia primarului, Monica Apostu, Aspazia Droniuc, dar si alte persoane.

Aspazia Droniuc nu s-a prezentat la prima infatisare si a depus o cerere de amanare pentru ca este bolnava. Avocatul Gheorghita Mateut a cerut ca la termenul din 9 februarie aceasta sa fie adusa cu mandat pentru a nu fi tergiversat procesul si pentru a fi audiata.

 

Detinutii de la Rahiva il ameninta pe Apostu cu moartea: "Va taiem gatul"

 

Avocatii lui Sorin Apostu si Calin Stoia au mai depus o noua cerere de eliberare sub control judiciara celor doi.

"Sorin Apostu a avut un comportament ireprosabil si ca s-a bucurat de prestigiu si realizari in comunitate. De asemenea, Apostu nu a mai avut antecedente penale. Acest criteriu de detentie presupune sa existe probe, iar probele sa fie diferite de fondul cauzei. Din probe sa rezulte ca el e periculos pentru societate si comunitate si trebuie sa existe un pericol efectiv in sensul ca societatea ar fi amenintata si ca aceasta s-ar simti in nesiguranta daca Apostu ar fi pus in libertate. in acest caz, dimpotriva, un asemenea risc este inexistent. La inceput recursul fata de propunerea de arestare s-a respins pentru ca ancheta era la debut, dar acum ancheta e finalizata si nu s-au prezentat probe pentru nicio fapta", a declarat Gheorghita Mateut.

Avocatul lui Calin Stoia, Sergiu Bogdan, a declarat ca pana acum nu s-au prezentat si fapte pentru a sustine acuzatiile impotriva clientului sau. "Noi nu discutam despre probe, ci despre ipoteze teoretice. Firma Brantner a fost amendata in legatura cu desfasurarea contractului. Stiu ca e un dosar media si pentru toata media el e vinovat. Ei trebuie sa aiba sansa de a fi judecati in libertate. stiu ca exista o presiune extrem de mare pe dumneavoastra din partea media. Cel mai importante mesaje transmise in presa sunt de la arestare. Dar noi facem justitie pe drept, nu pe opinia publica. Daca Parchetul are probe clare el va fi condamnat, dar de ce sa execute o sanctiune inainte de a fi vinovat? Va cer sa ii dati omului sansa sa fie judecat liber. Raspunderea e personala, trebuie sa va raportati le persoana lui Stoia, doar a lui. Pentru Aspazia Droniuc probele sunt mai multe decat pentru Stoia, ea chiar a recunoscut, dar cu toate acestea e judecata in libertate. intregul dosar e neintemeiat, iar DNA a schimbat acuzatiile pe parcurs, nu stiu daca ati mai vazut asa ceva. Suntem la 70 de zile de la arestare, s-au schimbat temeiurile si faptele, oare nu ar frebui pusi in libertate? Stoia e om de afaceri respectabil, de ce trebuie el sa fie arestat?", a adaugat avocatul Sergiu Bogdan.

Procurorii DNA au spus ca probele sunt serioase si ca primarul Sorin Apostu trebuie sa ramana in arest.

Primarul a declarat ca regiile sunt subordonate COnsiliului Local. "Se vorbeste de toata activitatea mea in baza legii dar niciuna din legile in care mi-am desfasurat activitatea nu a fost referita in rechizitori. Legea 215 arata ca RATUC nu e subordonat Consiliului Local si e clar ca nu putem influenta in niciun fel regia. Ele sunt supuse controlului Curtii de Conturi. In privinta activitatii de salubrizare exista legea 101 care reglementeaza colectarea deseurilor menajere. Daca maine as lua-o de la capat as proceda la fel pentru ca legea asa spune. Toti martorii au depus deja impotriva mea declaratii, si niciun martor din dosar nu a declarat impotriva mea. Punerea mea in libertate nu ar influenta buna desfasurare a acestui proces. Noi eram pregatiti sa fim audiati astazi. Pana acum ni s-a spus ca adevarul e doar de o singura parte. Eu pot fi judecat in cele mai aspre conditii de libertate si ma angajez ca in cazul incalcarii acestei proceduri sa suport consecintele legii", a airmat Sorin Apostu.   

Urmatorul termen in proces va avea loc in 9 februarie.

Curtea de Apel Cluj se va pronunta joi in privinta cererii de eliberare sub control judiciar a lui Sorin Apostu si Calin Stoia.

Comentarii Facebook