Probleme la Pașapoarte Cluj! Cum a fost TRATAT un om cu handicap. Coada a fost de 400 de persoane

 

O clujeancă a relatat într-o scrisoare adresată Primăriei Cluj-Napoca prin ce calvar trec cei care stau la cozi de sute de persoane la Serviciul de Pașapoarte.

 

Rodica Maria Hasmasan i-a scris primarului, pentru a semnala cazul, dar Serviciul este coordonat în realitate de Prefectura Cluj.

 

Cu toate acestea, cazul prezentat nu face cinste unui oraș precum e Clujul, iar femeia cere măsuri.

 

Nu mi se pare normal ce se intampla la Serviciul Paspoarte. Ieri am stat acolo 3-4 ore avand in fata mea 60 de persoane. Desi sunt 3 ghisee, functionau doar 2. Caldura pe care am suportat-o este de nedescris. Nimeni nu ti-a putut oferi un pahar cu apa. Majoritatea celor ce asteptau erau persoane cu copii mici chiar si de o luna. O doamna isi alimenta copilul la san in vazul tuturor. A venit un domn cu un copil handicapat motor, dar usa de acces era inchisa. A trebuit bietul om sa ia caruciorul aproape in spate. Deoarece am vrut sa-l ajut, am rugat pe functionara foarte nervoasa si infatuata de la ghiseu l2, sa-l ia inainte sa nu astepte dupa 60 oameni. L-a indrumat la alt ghiseu tipand ”No, da amu o venit si asta!”.

 

Domnule primar suntem platitori de taxe si impozite din care functionarii administrativi isi iau salariile. Stiu ca le asigurati cursuri de formare (scris, citit, operare pe calculator) dar poate nu ar strica sa-i invatati sa se si poarte si sa vorbeasca civilizat. Ei au dreptul sa ne dea afara daca nu ne adresam civilizat, dar noi nu avem nici un drept decat "taci si inghite".

 

Nu vreau sa tac. Vreau mai multe ghisee mai ales in perioadele aglomerate, vreau apa, vreau o incapere pentru mama si copilul, vreau o usa deschisa pentru cei cu handicap. Vreau sa mi se vorbeasca frumos si civilizat, vreau o toaleta nu o ”buda” mizerabila si urat mirositoare si nu vreau sa stau in sopronul alocat masinilor, vreau un ghiseu pentru cei cu copii si nevoi speciale, vreau organizare, ordine si disciplina.

 

Eu va respect asa ca va rog sa ma respectati. Dupa spusele unora, vineri, au fost 400 oameni la o coada imensa pe strada. Este un mod de a ne reaminti de Ceausescu?

 

Cu respect Rodica Maria Hasmasan”.

Comentarii Facebook