Șoferii vor fi opriți pe drumurile naționale pentru a răspunde la un set de întrebări. Care este motivul ”interogatoriului”


Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță că șoferii ar putea fi opriți în perioada următoare pentru a răspunde unui chestionar.

Acțiunile vor avea loc în zilele de 10, 17, 24 iunie și 19 august 2015 și fac parte dintr-un studiu de circulație numit "Ancheta de circulație origine  destinație".

Acest studiu constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare, anunţă CNADNR.

Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România.

În aceste puncte vor fi echipe de recenzori și agenți de circulație care vor invita conducătorii de vehicule pe o banda de rezervă (acostament sau banda Ia) și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

•originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);

•destinația cursei (ex.: Suceava, Budapesta);

•ruta (ex.: București  Pitești  Sibiu  Deva  Arad  Nădlac);

•scopul călătoriei (ex.: turistic, afaceri, naveta, alte scopuri);

•pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;

•pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Totuși, datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare nu vor fi înregistrate.

De asemenea, întrebările vizează direcțiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informațiile solicitate fiind complet anonime.

Comentarii Facebook