Festivalul Electric Castle pus să plătească impozitul corect datorat statului


Primăria Bonțida a câștigat procesul cu firmele care organizează Electric Castle și acum trebuie să încaseze diferențe din impozitul pe biletele și abonamentele vândute. 

Municipalitatea a cerut plata impozitului corect datorat și nu unul cu mai mult de jumătate mai mic. 

Firmele din spatele festivalului au fost puse să achite suma de 550.000 de lei, reprezentând diferențe de impozit și majorări pentru mai multe ediții de festival, scrie Clujust.ro.

SC EC Festival SRL are de achitat 156.719,23 lei, SC Festival Tickets Management SRL 167.386 lei, reprezentând diferență de impozit de la cota de 2% la cea de 5%, iar Boiler Events, coorganizator al Festivalului muzical Electric Castle, are de achitat 199.000 de lei, scrie Clujust.ro

Aceste sume reprezintă diferențe de impozit, care au fost constatate de Curtea de Conturi. Reclamantele au ”calculat si achitat un impozit pe spectacole în cota de 2%”, dar conform legii ar fi trebuit să achite de 5%, raportat la venitul obținut din bilete.

(1) Impozitul pe spectacole se calculează prin aplicarea cotei de impozit la suma incasată din vanzarea biletelor de intrare si a abonamentelor.

(2) Consiliile locale hotărăsc cota de impozit după cum urmează :

a) până la 2% pentru spectacolul de teatru, balet, operă, operetă, concert filarmonic sau altă manifestare muzicală, prezentarea unui film la cinematograf, un spectacol de circ sau orice competitie sportivă interna sau internațională;

b) până la 5% in cazul  oricarei alte manifestări artistice decat cele enumerate la lit. a)

Din interpretarea textelor legale mai sus citate rezultă , fără putință de tăgadă si fără a fi necesară aplicarea unei tehnici speciale de interpretare, că pentru pentru manifestările  artistice de genul  festivaluri organizatorii datorează impozit pe spectacole in cuantum de  până la 5% din totalul incasărilor din vânzarea abonamentelor si a biletelor de intrare”, conform Curții de Apel Cluj, conform sursei citate.

Comentarii Facebook