Primii doi pui de barză au ieșit din ouă în cuibul de la Vlaha. Imaginile sunt senzaționale - VIDEO


Leske și Miska, berzele filmate zilnic în cuibul de la Vlaha, au deja doi pui care au ieșit din ouă. Leske clocește în continuare alte 3 ouă, iar cei doi pui stau la căldură în cuibul de pe stâplul din comuna Vlaha. 

Leske a depus primul ei ou în seara zilei de 3 aprilie, târziu, iar apoi – așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani – în cuib a fost adăugat câte un nou ou la fiecare două zile, mereu în același interval orar, între 21:30 și 23:00. Berzele s-au mulțumiți cu cinci ouă, iar de atunci iubitorii de păsări le-au urmărit aventura.

Putem spune că acest număr de ouă este unul obișnuit în cuibul de la Vlaha. În ultimii șase ani s-a întâmplat de numai două ori să avem de-a face cu mai multe ouă, iar o singură dată, cu mai puține; mai multe au fost doar atunci când a fost nevoie ca ouăle aruncate din cuib să fie înlocuite”, au spus cei de la Păsările Clujului, care monitorizează berzele. 

kepernyofoto-2023-04-16-140532.jpeg

Ninsoarea de la începutul lunii aprilie i-a îngrijorat pe iubitorii de păsări. ”Singura întrebare mai este dacă iarna care a revenit la începutul lunii aprilie a deteriorat sau nu ouăle, și dacă din toate cele cinci ouă vor ieși și pui. 

În ultimii șase ani, primul pui de barză a eclozat la 34-36 de zile de la depunerea primului ou. Astfel, în 7 mai și în zilele următoare va merita să acordați o atenție sporită transmisiunii în direct”, au mai completat aceștia. 

kepernyofoto-2023-04-04-125000.png

 Deocamdată doi pui au eclozat, iar alte trei ouă sunt clocite în continuare de cele două berze. 

Capture.JPG

În tradiția populară, oamenii prețuiesc foarte mult berzele, un simbol pentru fiecare sat. Bătrânii spun că barza este un simbol al vieții noi, al fericirii și al unei căsnicii fericite. Dacă o femeie visează la o barză, la început ar trebui să se gândească la o posibilă sarcină, chiar dacă înainte nu avea previziuni pe acest subiect.kepernyofoto-2023-05-09-104521.jpeg

Comentarii Facebook