Joi 20 Ianuarie

Primarul Emil Boc spune că la Cluj nici ”mama nu primește autorizație, dacă nu e asfalt”


Primarul Emil Boc susține că nu se aprobă nicio autorizație fără să nu fie asfalt. Edilul a fost întrebat de ce nu permite construcții în Sopor, Borhanci sau alte zone.  

Măi oameni buni. Hai să ne înțelege. Am spus foarte clar. În Cluj nu se mai ajunge acasă decât pe asfalt. Poate să vină mama să ceară și nu se poate construi în Cluj-Napoca, dacă nu ai infrastructură sau mergi pe asfalt. 

A doua condiție este să nu se depășească capacitatea de trafic de 100%. Nu poți să vii cu un ansamblu mare de blocuri, acolo unde s-a depășit 100% capacitatea de trafic.

În Borhanci permitem să se ridice centre comerciale, clinici, grădinițe. Să nu meargă din Borhanci până la Iulius Mall să cumpere un bax de apă minerală.

Am acceptat să se poată construi înainte de 2026, dar partea de locuire, numai după 2026.

La fel și pe Bulevardul Muncii. Tot ceea ce se aprobă se face gradual. Nu în alt manieră. Se poate adopta și măsura de blocare a construcțiilor în Cluj. Eu o pun pe masa Consiliului Local și vreau să văd dacă are cineva curaj să o voteze!”, a amenințat Emil Boc, la emisiunea Napoca FM.

Culmea e că în Borhanci s-a autorizat construirea de blocuri turn. 

Acum un metru pătrat construit în Cluj-Napoca a ajuns la 2.500 de euro, dar ar putea ajunge la 4000, dacă nu sunt se mai construiește.

Eu încerc să păstrăm echilibrul și să permitem construcția acolo unde este posibil. Decizia nu este ușoară, dar sunt reguli pentru toți”, a mai spus Emil Boc 

Boc: Centura Metropolitană e mai greu de făcut decât Metroul. La Metrou e mai simplu. E subteran, dar tot e super complicat - VIDEO

Comentarii Facebook