Primarul din Turda, despre incendiul soldat cu 6 morți (4 copii): Rușine politicienilor care exploatează această dramă în scop electoral


Primarul din Turda, Cristian Matei, a explicat că familia care a murit în incendiul de duminică dimineața a primit o locuință socială, dar a renunțat la ea și s-a întors în comunitatea e romi de pe strada Nicolae Teclu.

Incidentul petrecut în cursul acestei dimineți pe strada Nicolae Teclu este o dramă fără margini, o tragedie cumplită. În aceste momente de grea încercare gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate cărora le transmit un mesaj de solidaritate și sincere condoleanțe. 

Administrația locală depune toate eforturile pentru a gestiona situația prin Direcția de Asistență Socială care urmărește îndeaproape acest eveniment cumplit. Starea tânărului care a supraviețuit este dificilă, dar ne rugăm să aibă putere să lupte. 

Incendiu cu 6 morți la Turda: Familia a primit o locuință socială în 2019, dar a renunțat la ea

Pe această cale, doresc să fac și câteva precizări cu privire la implicarea administrației locale pentru a ajuta această familie. Familia era în monitorizarea serviciului social primind o locuință de necesitate în anul 2019 prin HCL 62/25.04.2019. (https://primariaturda.ro/hotararea-nr-62-privind.../  )

Totodată, mama a fost sprijinită tot timpul pentru a obține alocații de susținere a familiei și venit minim garantat. Tot prin implicarea echipelor Direcției de Asistență Socială, copiii au fost înscriși la școală. Toate aceste lucruri au fost acceptate de către aceștia pentru o scurtă perioadă de timp, după care mama împreună cu cei mici s-au mutat din proprie inițiativă în locuința privată de pe strada Nicolae Teclu, refuzând orice ajutor din partea autorităților.

Incendiu cu 6 morți la Turda: E trist să unii politicieni exploatează această dramă în scop electoral

În continuare, administrația locală se va preocupa de tot ceea ce înseamnă ajutorul și sprijinul tuturor comunităților din orașul nostru.

Din păcate, este foarte trist că astfel de momente sunt exploatate fără rușine de unii politicieni care își fac apariția la fața locului unei tragedii pentru a câștiga capital de imagine politic înarmați cu nimic altceva decât cu vorbe goale și acuzații, fără a oferi soluții la probleme sau vreun sprijin real, chiar dacă funcția pe care o dețin le permite să acționeze în acest sens.

În aceste momente de cumpănă, fie că ne îndreptăm gândurile spre cei care au pierit în acest incendiu devastator, fie că ne rugăm pentru sănătatea și supraviețuirea tânărului care se află în spital, trebuie să privim această tragedie cu toată compasiunea, dar și cu toată responsabilitatea.

Acesta este unul dintre momentele în care putem demonstra măsura solidarității, a tăriei și a unității noastre. Dumnezeu să îi odihnească în pace!”, a declarat Primarul Cristian Matei.

Incendiu cu 6 morți la Turda:  Cum s-a produs tragedia

Autoritațile au declanșat planul roșu de urgență, duminică dimineața, după ce pompierii au intervenit la un incendiu declanșat într-o locuință din Turda. Șase persoane au murit, patru dintre aceștia sunt copii.

Cluj: Tragedie în Turda: Șase persoane, dintre care 4 copii, au decedat în urma unui incendiu. Autoritățile au declanșat planul roșu

Partia Romilor dă în judecată Primăria Turda și acuză rasismul

Domnule primar, domnilor consilieri locali din Turda, în această dimineață, 4 copii, cu vârste între 4 și 10 ani, n-au mai apucat să se bucure de viață, murind din cauza sărăciei, din cauza prostiei voastre, din cauza rasismului pe care îl practicați și din cauza mentalității bolnave, pe care o aveți.

Este prea mult! Ajunge!  Vă anunț că voi sesiza instanța de judecată. Trebuie să răspundeți pentru încălcarea drepturilor și libertăților prevăzute de Constituția României. 

Vă bateți joc de romii din Turda! Vă bateți joc de romii din România! Sunt cetățeni ai acestei țări, nu animale! Îi țineți  de ani de zile în sărăcie și în mizerie.

Ați uitat că ați fost aleși și de acești oameni necăjiți! Ce ați făcut pentru ei să aibă o viață mai bună?”, au transmis cei de la Partida Romilor Cluj. Citește mai departe mai multe amănunte.

Comentarii Facebook