Partida Romilor Cluj dă în judecată Primăria Turda, după incendiul soldat cu 6 morți: Au murit din cauza rasismului și a sărăciei


Partida Romilor Pro Europa Cluj a anunțat că va da în judecată Primăria Turda, după incendiul soldat cu 6 morți, 2 adulți și patru copii, din Turda. 

În această dimineață (duminică dimineața) la Turda, 6 persoane de etnie romă, 2 adulți și 4 copii,  au murit într-un  incendiu. Tragedia de la Turda, nu este singulară. Cu toții ne amintim de drama  din luna ianuarie 2021, de la Miercurea Ciuc,  în urma careia, peste 150 de romi au rămas fără case. Oamenii necăjiți, se încălzesc cu ce au, folosind sobe improvizate. Sute de romi din Turda trăiesc în condiții mizere. Este o realitate cruntă care ne arată tuturor nepăsarea autorităților locale.

Incendiu cu 6 morți la Turda: Au murit din cauza rasismului și a sărăciei

Domnule primar, domnilor consilieri locali din Turda, în această dimineață, 4 copii, cu vârste între 4 și 10 ani, n-au mai apucat să se bucure de viață, murind din cauza sărăciei, din cauza prostiei voastre, din cauza rasismului pe care îl practicați și din cauza mentalității bolnave, pe care o aveți.

Este prea mult! Ajunge!  Vă anunț că voi sesiza instanța de judecată. Trebuie să răspundeți pentru încălcarea drepturilor și libertăților prevăzute de Constituția României. 

Vă bateți joc de romii din Turda! Vă bateți joc de romii din România! Sunt cetățeni ai acestei țări, nu animale! Îi țineți  de ani de zile în sărăcie și în mizerie.

Ați uitat că ați fost aleși și de acești oameni necăjiți! Ce ați făcut pentru ei să aibă o viață mai bună? 

Incendiu în Turda cu 6 morți: Cum mai puteți dormi liniștiți de azi înainte, când pe Strada Nicolae Teclu din Turda, încă miroase a carne arsă! 

Din păcate,  în comunitățile noastre de romi din Turda, au ajuns doar lozincile voastre fără conținut, ambulanța și pompierii.

V-am tot auzit în ultimii ani, cum ne vorbiți despre  dezvoltare locală,  despre echitate, despre energie verde, despre mașini electrice, despre 5 G, uitând de miile de familii care  se luptă să supraviețuiască și care trăiesc ca în Evul Mediu. Tuturor celor care vă bateți joc de cei mai săraci oameni, să vă fie rușine, nenorociților! Mor copii din cauza nepăsării voastre!

Nu știu cum mai puteți dormi liniștiți de azi înainte, când pe Strada Nicolae Teclu din Turda, încă miroase a carne arsă! 

Sufletele celor care au pierit n-o să vă dea pace,  cel puțin până când nu veți ajunge acolo unde sunt și ei!

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei 4 copilași și pe cei 2 adulți!.

PS. Colegii mei de la Partida Romilor sunt  deja în drum spre Turda. 

Voi semnala domnului prim-ministru tragedia de la Turda.

Am solicitat ca săptămâna viitoare să am o întâlnire cu instituțiile și autoritățile administrației publice din județul Cluj”, spun cei de la Partida Romilor Pro Europa Cluj.

Primarul din Turda, Cristian Matei, spune că familia a primit o locuință socială, dar a renunțat la ea

Pe această cale, doresc să fac și câteva precizări cu privire la implicarea administrației locale pentru a ajuta această familie. Familia era în monitorizarea serviciului social primind o locuință de necesitate în anul 2019 prin HCL 62/25.04.2019. (https://primariaturda.ro/hotararea-nr-62-privind.../  )

Totodată, mama a fost sprijinită tot timpul pentru a obține alocații de susținere a familiei și venit minim garantat. Tot prin implicarea echipelor Direcției de Asistență Socială, copiii au fost înscriși la școală. Toate aceste lucruri au fost acceptate de către aceștia pentru o scurtă perioadă de timp, după care mama împreună cu cei mici s-au mutat din proprie inițiativă în locuința privată de pe strada Nicolae Teclu, refuzând orice ajutor din partea autorităților”, a spus Matei. Citește mai departe declarația.

Comentarii Facebook