Primarul din Iara, Dorin Popa, despre drumurile din Mașca: „Nu cred că există un drum pe care să nu poți circula cu mașina”


  • În satul Mașca sunt mai multe drumuri neasfaltate
  • Copiii merg cu papuci de schimb în ghiozdane la școală
  • Primăria nu are încă bugetul pentru a asfalta drumurile
  • Primarul susține că nu au fost făcute reclamații legate de nici un drum

În satul Mașca, din comuna Iara, județul Cluj, oamenii se plâng de drumurile de „mlaștină” neasfaltate, pe care copiii sunt nevoiți să le parcurgă cu papuci de schimb în ghiozdane, pentru a ajunge la școală.

Mergem pe jos dimineața cu copiii la autobuzul școlar cu cizme și ducem papuci de schimb, ca sa poată merge copii curați și nu uzi la școală, ca să fie în rând cu ceilalți.

Am cerut să vină autobuzul școlar până la jumătatea drumului și ni s-a spus de la școală că nu poate intra că nu mai ies cu mașina. Oamenii care au mașini rămân suspendați în gropile și mizeria ce este pe drum.

Problema nu e de anul acesta. Este vorba de 4 ani. S-au făcut multe reclamații și primarul a spus că se rezolvă și de 4 ani nimic nici măcar nu ne bagă în seamă. Nici măcar nu avut bunăvoința să vină să vadă situația drumului”, susține un părinte din sat.

Primarul nu știe despre ce drum este vorba

Primarul din Iara, Dorin Popa, susține că nu știe despre ce drum este vorba pentru că sunt mai multe și nu au primit nicio reclamație: „Dacă făceau reclamații, știam”.

Totuși, este conștient că  drumurile neasfaltate sunt un dezastru total din pricina zăpezii de anul acesta:

Pe drumurile din sat au apărut probleme, a apărut nori, piatra s-a afundat, fiind umezeală. Dar nu știu unde e chiar așa mare problemă. Sunt multe sate și nu reușim să asfaltăm totul”, a declarat acesta pentru Știri de Cluj.

Primarul spune că deși drumurile sunt așa cum sunt, refuză să creadă că există unele atât de „impracticabile” încât să nu se poată circula cu mașina, așa cum spun oamenii. Cu toate acestea, este de acord cu faptul că autobuzul școlar nu poate să meargă „să-i ia din fața porții”.

Mașina îi ia din sat, nu poate merge să-i adune pe toți din fața casei, pe fiecare copil. Sunt 13 sate și 2 școli. Nu-i putem aduna și să-i ducem la școală.

Problema nu e doar vremea, ci și bugetul care nu există

Dorin Popa a explicat pentru Știri de Cluj că deși are 120 de kilometri de drumuri care trebuie asfaltate în comună, încă nu au bugetul pentru a face acest lucru.

Spre Mașca am asfaltat 6 kilometri, acum l-am terminat. Avem 130 de km de drumuri pe care ar trebui să le asfaltăm , din care am început cu asfaltarea drumurilor comunale. Toate le reabilităm și urmează să fie reabilitate. O vom rezolva când avem buget. Acum s-a terminat bugetul la nivel național, urmează la nivel județean și apoi ne vom face și noi bugetul. Ne grăbim pentru că suntem în februarie și nu avem buget. S-ar putea să-l avem la final de martie. Ca să repari un drum trebuie să faci licitații, să cumperi piatră, să ai utilaje.

6c6e174e05c13658327206b313806e32.jpg

Comentarii Facebook