Primarii plecaţi în campanii electorale lasă oamenii fară ajutoarele de încălzire


Ana Barbu, reprezentanta Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Cluj, prezintă în cadrul Colegiului Prefectural susţinut astăzi la Cluj Napoca, de către Prefectura Cluj, situaţia precară în care se află acordarea ajutoarelor pentru încalzire în judeţul Cluj.

Oamenii care ar trebui să-şi primească ajutoarele pentru încălzire până la data de 31 octombrie anul curent, sunt lăsaţi de primări, fără aceste ajutoare până în acest moment. Primăriile au obligaţia să efectueze anchetele sociale şi să prezinte documetaţia pentru acordarea ajutoarelor Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Soclială, care face plata.

"Ajutoarele pentru încălzire acordate cetăţenilor, din bugetul de stat trebuie făcută până la data de 31 octombrie anul acesta. Suntem în data de 30 octombrie şi până acum am primit documetaţia şi s-a facut plata către doar o singură primarie din judeţ, adică primăria Câmpia Turzii", a declarat Ana Barbu.

Primăriile nu şi-au depus încă documentaţia pentru acordarea ajutoarele pentru încălzire, iar reprezentanţii primăriilor din judeţ nu au fost prezenţi pentru a motiva lipsa acestei proceduri. Acestea mai au doar o zi la dispozie, după termenul legal, pentru a prezenta documentaţia.

"Nu ştim motivul pentru care primăriile nu şi-au prezentat încă documentaţia, dar sperăm ca mâine să se reglemeteze situaţia", a mai adăugat Barbu.

Mulţi dintre primarii care ar fi trebuit să fie prezenţi azi, sunt în plină campanie electorală.

"Văd că primarii lipsesc dintre noi. Cred că sunt plecaţi acuma în campanie electorală", a declarat Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan.

Acordarea ajutoarelor pentru încălzire ar trebui să se facă până maine, ultima zi, pentru fiecare lună, până în data de 31 martie anu viitor.





Comentarii Facebook