Miercuri 24 Aprilie

Primăria Florești se laudă cu investiții de 21 milioane de euro. Pe ce s-au cheltuit banii




Primăria Florești a anuțat că derulează 12 mari investiții, suportate din bugetul local, a căror sumă totală ajunge la aproximativ 21 milioane de euro.

Printre cele mai importante proiecte se numără drumul de legătură varianta sud, noua grădinișă cu program prelungit, mini-stația SMURD din Florești și trecerea cablurilor electrice de pe strada Avram Iancu în subteran.

În ceea ce priveşte bugetul pe 2015, după consultări cu membrii Consiliului Local, Primăria comunei Floreşti a iniţiat procedura de consultare publică. Bugetul propus este unul de 58,4 milioane lei, majoritatea cheltuielilor fiind axate pe Investiţii.

A fost un an dificil, în care am lucrat în paralel la 12 licitaţii, unele cu sume de peste un milion de euro. Asta pe lângă o serie de alte lucrări, de mai mică amploare. Aşa cum am promis, două treimi din bugetul pe anul trecut a mers spre investiţii. Rezultatul începe să se vadă. Iluminatul public e finalizat, asfaltările sunt în derulare. S-au început lucrările la Remiza SVSU şi în cel mult o lună încep lucrările şi la şcoală şi semaforizare. Aici, la semaforizare, sper ca cei de la DRDP să se ţină de promisiune şi să realizeze cele două sensuri giratorii de care este nevoie. Apoi vor debuta lucrările la grădiniţă şi la trecere în subteran cabluri şi refacere trotuare pe Avram Iancu. Să nu uităm nici de staţiile de pompare care vor rezolva situaţia canalizării pe un patrulater mare de străzi. Bineînţeles, avem în derulare şi investiţia Drum de Legătură SUD. Proiectul e finalizat, Caietul de Sarcini la fel. Azi mâine intrăm în licitaţia internaţională şi sper ca la finele acestui an drumul să fie realizat. Şi dincolo de toate acestea, trebuie să amintesc şi o altă realizare a anului trecut, asigurarea unor condiţii de transport public decent în comună prin introducerea CTP. Acum avem şase linii de autobuze, care circulă prin microcartiere, din care o linie este până la Opera Maghiară!”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

În ceea ce priveşte 2015 suntem obligaţi să continuăm derularea acestor investiţii. Nu le putem lăsa în aer”, a încheiat primarul Şulea.

Comentarii Facebook