Miercuri 24 Aprilie

Primăria comunei Florești, amendată cu 35.000 de lei pentru neîndeplinirea măsurilor de ecologizare a cursurilor de apă


Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa anunță că au amendat primăria Florești cu suma de 35.000 de lei, pentru pentru neîndeplinirea măsurilor de ecologizare a cursurilor de apă. Aceasta este cea de-a treia sancțiune din acest an.

În data de 18 septembrie 2019, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa au reverificat modul în care Primăria comunei Florești a realizat măsurile care îi revin pentru ecologizarea cursurilor de apă din arealul administrat. 

Inspectorii instituției noastre au constatat că măsurile trasate la controalele anterioare nu au fost realizate. Acestea vizează desfiinţarea depozitelor necontrolate, organizarea serviciului public de salubritate, elaborarea programelor proprii de igienizare, care să cuprindă lucrări necesare pentru asigurarea stării de curăţenie corespunzătoare pe cursurile de apă din arealul administrat, amplasarea plăcuțelor avertizoare și a camerelor de supraveghere”, anunță reprezentanții ABAST. 

Prin urmare, Primăria Florești a fost amendată contravențional cu 35.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare. Este a treia sancțiune contravențională aplicată în decursul acestui an, după un avertisment și o amendă de 75.000 de lei.

Referitor la declarația domnului primar Horia Șulea “[…] s-a solicitat factorilor responsabili în acest sens găsirea unei soluții pentru îndiguirea malurilor”, precizăm că Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa promovează și realizează investiții exclusiv pentru apărarea cetățenilor împotriva inundațiilor, nu pentru prevenirea poluării apelor din cauza deșeurilor antrenate de pe maluri, responsabilitatea înlăturării acestora revenindu-i administrației locale”, mai spun cei de la ABAST.


Comentarii Facebook