Primaria clujeana stia de rablele prezentate in articolul din Blick, dar nu a "miscat un deget" pentru a le ridica de pe drum


Primaria a primit zeci de plangeri de la clujenii care locuiesc pe strada Masinistilor, din Gruia, prin care oamenii cereau rdicarea rablelor abandonate pe drum. Exact aceleasi rable pe care le-au fotografiat reporterii de la Blick.
 
"Au aparut imagini cu rablele parasite pe strada noastra, la 1 km de stadion. Am facut multe sesizari pe aceasta tema, am cerut ca impreuna cu cei de la Remat sa gasiti o solutie de exemplu afisarea unei tablite prin care sa avertizati cetateni sa nu lase masinile din diferite motive pe strada noastra sau marcare de locuri de parcare de unde stiu ca se pot ridica fara sa asteptam 1 an cum zice legea", a declarat Soos Imre, un clujean care locuieste pe strada Masinistilor.

Omul spune ca autoturismul incendiat si abandonat, care apare si in articolul din Blick apartine Diesel Taxi, si in ciuda reclamatiilor facute nimeni nu a venit sa il ridice. 

"Am sunat si la firma Diesel Taxi sa vina sa ridice masina arsa care sta aici de 3 saptamani. Am vorbit cu un domn de la politia Primariei in data de 11 septembrie 2010. A notat in caiet si a zis ca va anunta la dispecerat sa anunte pe cei de la Diesel Taxi, dar din pacate nu s-a intamplat nimic. Sper ca macar acum in ceasul al 12 sa luati masurile corespunzatoare sa nu avem asemenea surprize si la celelalte mecuri cand pot trece suporteri sau ziarist straini prin zona", a mai afirmat Soos Imre.

Strada Masinistilor din Cluj-Napoca s-a transformat intr-un "cimitir de masini" de multi ani. Motivul: centrul Remat SA care functioneaza in zona nu poate prelua toate rablele aduse la casat si cele care nu sunt acceptate sunt abandonate pe strada.

Primarul Sorin Apostu s-a declarat jignit de cele afirmate de reporterul din Blick, fara a lua in calcul ca, in parte, lucrurile puteau fi evitate daca angajatii primariei luau in serios plangerile oamenilor.

"Suntem revoltati de maniera in care jurnalistii de la publicatia elvetiana Blick le-au prezentat cititorilor orasul nostru. Generalizarea unor realitati marginale drept reprezentative pentru Cluj-Napoca, exagerarile si inexactitatile din materialul aparut astazi in Blick nu le fac cinste nici lor, nici publicatiei pe care o reprezinta, si arata un respect scazut fata de cititori.

 

Am fi apreciat daca reprezentantii publicatiei amintite ne-ar fi contactat in perioada de documentare, pentru a le putea prezenta o imagine completa a Clujului, care sa ii ajute la redactarea unui material in conformitate cu normele deontologice ale breslei jurnalistilor.


Ne pare rau ca acestia au ales sa transforme o zi de sarbatoare fotbalistica intr-una de intinare a imaginii orasului nostru si vom studia modalitatile legale de a contracara raul pe care l-au facut Clujului si clujenilor prin acest material
", a declarat primarul Sorin Apostu, intr-un comunicat trimis imediat dupa aparitia articolului din Blick.

Pe langa dezastrul de la Pata Rat, reporterii de la taboidul elvetian au facut fotografii si pe strazile din jurul stadionului "Dr. Constantin Radulescu". "Ochiul" aparatului de fotografiat nu putea ignora strada Masinistilor, care seamana cu un cimitir de masini.

Comentarii Facebook