Duminica 17 Ianuarie

Primăria Cluj-Napoca a investit 94.000 de euro pentru un apartament cu destinaţie de locuinţă socială


Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, miercuri, cumpărarea primului apartament de pe piaţa liberă, pentru familiile care au nevoie de locuinţe socială. Apartamentul are patru camere şi costă peste 94.000 de euro.

Printr-o hotărâre din iunie 2019, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat declanşarea procedurii de achiziţie, de pe piaţa liberă, a unor imobile cu destinaţia de locuinţe sociale. Comisia de negociere a constatat că a fost depusă o singură ofertă, a unei familii care vrea să vândă municipalităţii un apartament cu patru camere într-un bloc din cartierul Mănăştur, cu o suprafaţă de aproape 80 de metri pătraţi.

Preţul final convenit cu vânzătorul este de 94.400 de euro, apartamentul urmând să fie pus la dispoziţie în 30 de zile de la efectuarea plăţii. Este primul astfel de apartament cumpărat de Primăria Cluj-Napoca şi care va avea ca destinaţie locuinţă socială, urmând să fie inclus în inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului. Este un început, după ce Consiliul Local a aprobat în unanimitate cumpărarea apartamentului”, spun reprezentanții Primăriei.

Primăria Cluj-Napoca plătește și chiriile pentru 31 de cazuri sociale.

Primarul Emil Boc a anunțat că are în total 2 milioane de euro pentru a cumpăra locuințe sociale de pe piața liberă.

.

Comentarii Facebook