Primarul arestat a promis ca va taia o padure pentru 10.000 de euro

Surse din cadrul DNA precizeaza ca edilul din Calatele a sustinut ca are "relatii" la Ocolul Silvic din Huedin si ca va perfecta documentele necesare pentru taierea unei paduri de 20 de hectare, pentru a face loc unei cariere de granit.

Primarul Toadere s-a intalnit cu oamenii de afaceri Mateo Vera Duran din Spania si Wick Petra din Germania in repetate randuri chiar si la primarie si a cerut pentru "serviciile" sale suma de 10.000 de euro. La ultima intrevedere, in 14 decembrie, el a primit 5.000 de euro, iar restul urma sa ii fie virati in "rate".

In fata procurorilor, primarul si-a clamat nevinovatia si a spus ca la ultima intalnire cu cei doi oameni de afaceri straini le-a prezentat documentele necesare pentru a putea obtine toate avizele necesare de la institutiile statului.

Primarul Petre Toadere a fost prins in flagrant de procurorii DNA, in timp ce primea 5.000 de euro pentru a facilita deschiderea unei mine de granit pe raza comunei Calatele. Flagrantul a fost organizat luni, 14 decembrie, dar primarul a reusit sa fuga cu autoturismul propriu. Ieri s-a predat la sediul DNA Cluj si azi a fost prezentat in fata judecatorilor clujeni, care l-au retinut pe 29 de zile sub acuzatia de trafic de influenta.

Comentarii Facebook