Primarul din Calatele va fi trimis in judecata in luna ianuarie

Primarul din Calatele va fi trimis in judecata in luna ianuarie, anunta procurorii DNA Cluj. Dosarul in care Petru Toadere este cercetat pentru trafic de influenta este aproape terminat.

 

Procurorii DNA Cluj au declarat ca cercetarile nu au fost extinse si asupra altor persoane din anturajul primarului Toadere si ca nu sunt cercetati nici consilierii locali din comuna Calatele.

 

Surse din cadrul DNA Cluj au declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca au fost audiati oamenii de afaceri care l-au denuntat pe primarul Petre Toadere, dar si consilierii locali din comuna condusa de acesta. "Lucrurile au mers destul de repede, deoarece toti cei audiati su conlucrat. Speram ca in luna ianuarie sa trimitem dosarul la Tribunalul Cluj pentru a putea incepe judecata", au spus aceleasi surse.

 

Primarul Petre Toadere a fost retinut in data de 16 decembrie de procurorii DNA, sub acuzatia de trafic de influenta. Cu doua zile inainte, el a primit suma de 5.000 de euro, reperezentand avansul dintr-un total de 10 mii de euro, de la doi oameni de afaceri, care doreau sa deschida in Calatele o mina de granit.

 

Afaceristii aveau nevoie de primarul Petru Toadere pentru a scoate din circuitul agricol o padure de cateva hectare, dar si pentru a obtine avizele necesare pentru mina de granit. Afacerea a fost pusa pe picioare in lunile noiembrie - decembrie, iar primarul Toadere i-a asigurat pe cei doi oameni de afaceri spanioli ca are "conexiuni" in diverse locuri si poate rezolva avizele.

 

In 14 decembrie, procurorii DNA Cluj i-au facut un flagrant, dar nu au reusit sa il si prinda, deoarece primarul a fugit. El s-a predat doua zile mai tarziu si Tribunalul Cluj a emis pe numele lui un mandat de arestare pe 29 de zile.

Comentarii Facebook