Previziunile pentru Aeroportul Cluj în 2014: Noi companii aeriene și mai multe destinații


Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj a depășit, miercuri, 18 decembrie, pragul de 1.000.000 de călători, iar fericitul pasager cu numărul un milion a fost premiat cu două bilete dus-întors către orice destinație alege.

Directorul general al Aeroportului, David Ciceo, a declarat că anul 2013 a fost unul foarte bun, iar pentru anul anul 2014 acesta prevede un număr mai mare de călători și mai multe companii aeriene care să circule la Cluj.

Anul 2013 a fost un an de excepție pentru aeroport, am avut o creștere de 10% a numărului de pasageri, avem patru curse noi către țări cu care Clujul nu era conectat până acum, am finalizat pista și, de asemenea, ne-am consacrat ca cel de-al doilea aeroport al României. Pentru anul viitor estimăm o creștere de cel puțin 10%, suntem deja în discuții cu mai multe companii aeriene, sperăm să avem noi destinații și lucrăm mult pentru îmbunătățirea serviciilor pe care le oferim clienților”, a declarat David Ciceo.

Președintele Consiliului județean Cluj, Horea Uioreanu, consideră și el că numărul de un milion de pasageri va fi ”o amintire frumoasă” în 2014 și estimează că vor fi mult mai mulți călători.

Un milion de pasageri înseamnă mult pentru aeroport, înseamnă că investițiile pe care le-am făcut încep să dea roade și sunt convins că la anul cifra de un milion de călători va fi o amintire, sigur una frumoasă, dar cifra cu care ne vom mândri va fi mult mai mare”, a declarat Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook